Det er John Eggen som har søkt Midtre Gauldal kommune om dispensasjon fra kommunedelplanens arealdel. Han vil nemlig sette opp en badstu på sin hytteeiendom i sørenden av Holtsjøen.

Rådmannen sa nei, men Næring-, plan- og miljøutvalget ville det annerledes. De sendte saken tilbake til rådmannen, med bestilling om at saken skal legges ut på høring. Dette ble enstemmig vedtatt i utvalget.

Les om en annen sak, hvor søkeren ville bygge på hytta i et LNF-område

Badstu ved hytta

Bygningen han ønsker å sette opp, er omtrent 18 kvadratmeter stor, og skal etter planen inneholde badstue, utebod, innebod, dusj og omkledningsrom.

Tomta består i dag av en hytte og et anneks.

I arealdelen er dette området innen det som kalles LNF-område, som er et landbruks-, natur- og friluftsområder med forbud mot spredt bolig-, ervervs- og fritidsbebyggelse. Det står også spesifikt at det ikke er tillatt å sette opp ny fritidsbebyggelse nærmere enn 100 meter fra Samsjøen, Holtsjøen og Holsjøen.

Tror ikke på høring

Rådmannen har i sin innstilling valgt å ikke sende saken ute på høring, fordi han «mener saken vil få et negativt utfall».

Rådmannen avslår søknaden, og begrunner det hovedsakelig med at badstua skal bygges 15 meter fra vannkanten. Rådmannen peker både på arealdelen og at tiltaket ligger utsatt for flom. Det til tross for at tomten allerede er bebygd.

Holtsjøen ligger nordøst i Midtre Gauldal kommune. Foto: Google Maps