En kvinne i 80-årene fra Melhus ble frastjålet lommeboka da hun var på handel hos Coop Extra i Melhus i 2015, og tyvene klarte å få med seg 1200 kroner i kontanter fra lommeboka. I tillegg fant tyvene et betalingskort i lommeboka, og dette ble brukt til å ta ut 9900 kroner fra minibanken.

Tre er dømt

Tre menn fra Øst-Europa er nå dømt for å ha stjålet fra melhuskvinnen samt mange andre eldre rundt om i landet. Da saken var oppe i Sør-Trøndelag tingrett for mann nummer tre, tilsto mannen og han samtykket i at saken kunne avgjøres ved tilståelsesdom. Tiltalen lød på 12 tyverier av lommebøker.

Les også: Fant pinkoden på en papirlapp

Retten mener at siktede samhandlet med to bekjente som begge er domfelt for de samme forholdene. De to andre ble dømt henholdsvis i august i fjor og i januar i år.

Fant pinkoden

Ifølge retten tok de tre lommebøkene fra eldre som ofte oppbevarte pinkodene sammen med bankkortet. Siktet nummer tre er dømt for lignende forhold i utlandet.

Dommen for mannen som er i 30-årene, ble på fengsel i ett år og sju måneder. Mannen har sittet i varetekt i 110 dager. Dessuten må ha betale erstatning til ni personer, og dette har han godtatt. Melhuskvinnen var den som ble frastjålet mest da de tre mennene var på raid.