Trønderbladet har flere ganger skrevet om den fylkeskommunale Bennavegen som er sporete og hullete der den ikke er asfaltert. I dag tirsdag spurte Guro Angell Gimse (H) som sitter i fylkesutvalget, om hva det vil koste å asfaltere de gjenværende fem kilometerne av veien. Bennavegen går mellom Kvål og Hølonda.

Ble fire millioner dyrere

Svaret Gimse fikk fra fylkesrådmannen, er at asfaltering av grusdelen vil komme på et sted mellom 12 og 15 millioner kroner.

- Jeg synes det er veldig synd at det ikke ble gjort tidligere når vi hadde mulighet til å få dette gjort samtidig som resten av strekningen. Dette ville da ha kostet 8 millioner. Det blir fort å skyve problemet framfor seg, mener Gimse. Det var i 2014 asfaltering av Bennavegen var et tema.

Les også: Flyttet "asfaltpengene" til gangvei i Orkdal

Veibredden

Fylkesrådmannen forklarer prisøkninga med at det blir vesentlig dyrere å kjøre asfalteringa av grusdelen som eget prosjekt, og at det har vært prisstigning for veiarbeid. For å få ned prisen, foreslår rådmannen at veibredden blir smalere.

Høyre har sammen med Fremskrittspartiet, tatt opp manglende asfalt på Bennavegen flere ganger, men har så langt ikke lyktes å få gehør hos flertallsgruppa som blant annet består av Arbeiderpartiet.

- Fylkeskommunens veistrategi er også problematisk. Fylkeskommunen prioriterer oppgradering av vei gjennom sitt handlingsprogram som har sitt grunnlag i strategiplanen og fylkets transportplan. Her har man definert hva som anses å være de viktigste veiene. Strategien legger opp til at de såkalte viktigste veiene skal sikres først da konsekvensene av nedbryting av disse har større konsekvenser enn på andre veier. I tillegg legges det opp til å styre trafikken bort fra de dårligste veiene, uttaler Gimse.

Bak i køa

Gimse viser til at strategien fører til at mindre viktige veier stadig skyves bak i køa.

- Fylkeskommunen har ingen pott eller utjevning, noe Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre har tatt til orde for, opplyser Gimse.

Melhusordfører Gunnar Krogstad (Ap) har sagt til Trønderbladet at han har kontakt med Ap-representant i fylkets infrastrukturutvalg, og at han har tro på ei løsning.

- Det er veldig bra at Gunnar Krogstad har tatt opp dette med sine partifeller, sier Gimse som foreløpig ikke har sett tegn til at hans partifeller i fylkeskommunen har signalisert at asfaltering er i boks.