BEREDSKAP: Mats Berge Rambraut (19), Dan Asle Nesheim (30) og Sondre Kristiansen (31) har tilbrakt deler av påsken i beredskap for Røde Kors i Melhus. (Foto: Gunn Heidi Nakrem)

BEREDSKAP: Mats Berge Rambraut (19), Dan Asle Nesheim (30) og Sondre Kristiansen (31) har tilbrakt deler av påsken i beredskap for Røde Kors i Melhus. Foto: Gunn Heidi Nakrem

20 oppdrag for Røde Kors så langt i påsken

Første påskedag og langfredag har vært de mest hektiske dagene.

Første påskedag melder Sør-Trøndelag Røde Kors om seks rapporterte skader i påskefjellet, langfredag hadde de sju oppdrag, og påskeaften tre. Lørdag før palmesøndag og palmesøndag hadde de to oppdrag hver av dagene.

Oppdragene Røde Kors i Sør-Trøndelag har utført i år, har dreid seg om hode-, nakke- eller ryggskader, brudd og forstuing eller sykdom, ute i terrenget og andre steder.

Utfarten i hele distriktet har vært middels på grunn av at mange allerede har tatt turen hjem, men været har vært så bra at de som har vært igjen har benyttet dagen til å være ute.

Les også: Relativt rolig så langt

Røde Kors sier at tilbakemeldinger de har fått på føret, er at det i store deler av distriktet er bløt og råtten snø.  De ber derfor publikum om å utvise varsomhet ved kryssing av vann, elver og bekker.

Les også: Klare til å bistå

Hjelpekorpset i Sør-Trøndelag Røde Kors er i påskeberedskap på sju hytter og depot, og med elleve hjemmevakter. 18 korps er i beredskap, med 58 godkjente og godt trente frivillige. Nasjonalt er 1200 hjelpekorpsere i påskeberedskap på 150 vaktstasjoner over hele Norge, melder Røde Kors.

 

Mer å lese på Trønderbladet:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Nyheter

Konfirmanter i Melhus kirke 28. mai

Andre helg med konfirmasjon på Melhus. Her er søndagens konfirmanter!

24 konfirmanter i Horg kirke 28. mai

Her finner du konfirmantenes navn!

Fortsatt mye vann i elvene

Regnbyger og snøsmelting fører til breddfulle elver.

Rørende da soknepresten ble takket av i Melhus

Sokneprest John Olav Hodne ble takket av.

Tatt for ruskjøring på Hovin enda en gang

Lensmannen forteller at sjåføren hadde lånt bilen. Utlån av bil til ruskjørere kan ifølge lensmannen, medføre straffeansvar.