Trønderbladet skrev i forrige uke om at grusdelen av Bennavegen som igjen er i en dårlig forfatning på grunn av teleløsning. Deler av Bennavegen på Kvål og Hølonda er asfaltert, mens resten av veien fortsatt er grusvei. Grusdelen er svært sporete og hullete, og flere har kjørt utfor veien.

Les også: Fulgte ikke rådet fra Statens vegvesen

Les også: Ordføreren (Ap) vil ha fast dekke

Frustrert

Anita Gilde (Frp) er forundret over at Bennavegen ikke blir asfaltert ferdig når det finnes penger i fylkeskommunen.

- Jeg er meget frustrert på vegne av folk som ikke har annen mulighet enn gjørmeveier i teleløsningen. Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre har prøvd å få penger til asfaltering på denne strekningen, senest i fylkestinget i november. I november foreslo disse tre partiene å bruke 99 millioner kroner ekstra på fylkesvei for å begynne å ta tak i det voldsomme etterslepet på vedlikehold. Arbeiderpartiet på fylkestinget sammen med Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig Folkeparti stemte ned vårt forslag om asfaltering av Bennavegen, uttaler Gilde.

Gilde viser til at fylkeskommunen gikk med 132 millioner kroner i overskudd i 2015, og at fylkespolitikerne hadde 20 millioner kroner mer å rutte med i juni 2016 enn budsjettert.

- I går fikk vi vite at fylkeskommunen igjen går med 103 millioner kroner i overskudd, og opposisjonen vil atter foreslå å øke rammene til samferdsel for å ta tak i det voldsomme etterslepet.Vi har økonomisk handlerom regionalt, som vi må bruke. Vi vil jobbe for Bennavegen, og vi skjønner at folk er frustrerte over skadene som man får på bilene og den faren veien utgjør for trafikksikkerheten, forteller Gilde.

Ordfører Gunnar Krogstad (Ap) er også opprørt over veistandarden, og sier at han har fått rapporter om at Bennavegen er blitt enda verre.

- Nå må vi finne ei løsning, og vi kommer til å ta kontakt med fylkeskommunen, sier Krogstad.

Krogstad skal i dag torsdag på befaring på Bennavegen sammen med Statens vegvesen og entreprenøren.

Hva som  har skjedd tidligere når det gjelder Arbeiderpartiets stemmegivning når det gjelder asfaltering av Bennavegen, mener Krogstad ikke er avgjørende.

- Det som har skjedd, har skjedd. Jeg er veldig opptatt av å finne ei løsning, sier Krogstad.

Fylkestingsrepresentant Anita Gilde (foto: privat)