– Nå starter vi opp med å bygge en konsertsal for rytmisk musikk, og dette blir en proff sal for musikk og dans. Styret har gitt grønt lys for å ta opp lån til bygginga, og bygginga starter etter påske, sier rektor Ronald Nygård ved Trøndertun folkehøgskole.

Proff scene

Drømmen om en proff scene blir nå virkelighet for skolen, og skolens ledelse tror konsertsalen vil være til glede for mange også utenfor skolen. Salen er kostnadsberegnet til bortimot sju millioner kroner.

– Salen skal være ferdig til skolestart i august, forteller Nygård.

Med den nye konsertsalen på Trøndertun, vil både skolens 50–60 band og artister utenfra få en proff scene å stå på, forteller assisterende rektor Bjørnar Søreng.

– Utbygginga har vi diskutert i 10 år, og nå blir dette en realitet. Trøndertun har hatt besøk av verdenskjente artister, og når det kommer nye, kan vi endelig tilby proffe forhold, sier Søreng.

Om kommunalt samarbeid

Nygård er fortsatt skuffet over at flertallet i Melhus kommunestyre ikke ville være med på et samarbeid med Trøndertun.

– Melhus kommune har en kinosal, og den er og blir en kinosal. Vi inviterte til spleiselag, og hadde kommunen blitt med, kunne vi ha lagt i det dobbelte. Nå forholder vi oss til at kommunestyret i møtet før jul ikke ville utrede samarbeid, sier Nygård.

Assisterende rektor Søreng sier at det er to store kulturaktører i Melhus, og at disse er Trøndertun folkehøgskole og Melhus kommune.

– Fordelen med at det ble slik det ble, er at vi blir herre i eget hus, forklarer Søreng.

Har fått hjelp av akustiker

Rammeverket til dagens Olvesalen beholdes, mens scenen rives. Bygget får ny kledning.

– For å få optimale lydforhold, har vi hatt inne akustiker fra NTNU, forteller Søreng.

Blant tiltakene er vinduer i en bestemt posisjon. Konsertsalen får store vinduer.

Åpningsarrangement

Rektor Nygård er allerede i gang med å tenke på hvem som bør inviteres til åpningsarrangementet for den nye konsertsalen, og nevner navn som Stage Dolls og Åge Aleksandersen. I førstnevnte band spiller Torstein Flakne som har sterk tilknytning til folkehøgskolen, og hans far var rektor der. Ett av styremedlemmene, Morten Skaget, er med i bandet (Sambandet) til Åge Aleksandersen.

– Det blir også med unge musikere, sier assisterende rektor Søreng.

Trøndertun folkehøgskole har i år fått inn dobbelt så mange søknader som det er elevplasser. Skolen har spesialisert seg på musikk og dans.