I snart tre år har Anna Schei Lorentzen og Cathrine Jakobsen drevet kafé- og interiørbutikken «Schei Jakobsen» sammen.

Nå skiller derimot venninnene lag. Schei Lorentzen ønsket nye utfordringer og starter i ny jobb som flyktningsveileder i Nav på Melhus. Det betyr at Cathrine Jakobsen fortsetter alene. Hun forteller at det ikke ligger noen dramatikk bak valget om at de går videre hver for seg.

Les også: Sølv til Melhus-fotograf

- Anna og jeg startet et eventyr sammen og har mange gode minner fra tida sammen på Schei Jakobsen. Selv om hun søker nye utfordringer og jeg går videre alene, er vi gode venninner.

Jakobsen er supermotivert og gleder seg til å fortsette driften av den populære kafeen i Melhus sentrum, og den vil fortsatt gå under navnet Schei Jakobsen.

- Jeg gleder meg til fortsatt å ta imot alle de fantastiske kundene og gjestene våre. Jeg lover fortsatt å tilby en spennende butikk, gode matopplevelser, og en hyggelig atmosfære, sier hun.

Fått med seg et styre

- Vi har begge vært kjent med dette en stund. Det har vært en prosess og ingenting har skjedd over natta.

Jakobsen fant ut at det kunne være lurt å få på plass et eksternt styre som hun kan sparre med.

- Man lever litt i ei boble når man styrer alene, så det var godt å få på plass ei gruppe rundt meg, sier hun.

- Det er viktig med påfyll og inspirasjon i en hektisk hverdag.

Populært spisested

Schei Jakobsen har på kort tid rukket å bli et yndet mål for kaffetørste mennesker, og kundene kommer gjerne fra Trondheim for å handle, innta et lite måltid eller drikke en kopp kaffe.

- Vi har bra besøk stort sett hele tiden, men vi har plass til flere. Det er hyggelig å se at stadig flere også utenfor Melhus sine grenser har sperret opp øynene for oss.

Jakobsen forteller at sosiale medier som Facebook og Instagram er viktige kanaler for å formidle informasjon fra kaféen.

- Vi legger hele tiden ut noe for at folk skal vite hva som skjer. Både når det gjelder mat og drikke, men også interiør og spesielle arrangementer vi har.

På spørsmål om hva hun tenker å gjøre for å utvikle drifta, svarer Jakobsen følgende:

- Vi skal fortsatt fokusere på god kvalitet, spennende nyheter og hyggelig atmosfære - både i butikken og kafeen. Vi har en del selskaper og konserter, og det er noe som har blitt populært, og som vi ønsker å øke fokuset på.

Hyller de ansatte

Jakobsen benytter anledningen til å skryte av staben sin.

- Jeg er veldig opptatt av at mine ansatte skal komme på jobb med et smil om munnen og trives. Uten dem hadde vi aldri fått til dette. Her har de muligheten til å skape gode relasjoner mellom hverandre og kundene, sier hun.

Schei Jakobsen har uten tvil lyktes med sitt konsept. Mat og drikke + interiør = god atmosfære, skal vi tro Jakobsen.

- Hos oss skal folk føle seg hjemme. De kan lene seg tilbake for å slappe av i en hektisk hverdag, sier hun.

To som trives godt i kaféen er Iren Lyngstad Gagnås og Ingunn Aune Gagnås. Damene, som deler samme etternavn, er ikke i slekt, men tar ofte turen innom kafeen for å slå av en prat med venner og bekjente. De betegner kafeen som fantastisk.

- Kafeen er unik, og det er det alltid en god atmosfære her, sier de.

Les også: Så var det slutt på bompenger på E39

GJESTER: Cathrine Jakobsen (bakerst) fortsetter i kafeen alene. Her står hun sammen med Iren Lyngstad Gagnås (t.v.) og Ingunn Aune Lyngstad mens Marie Lund Bjørnås serverer. Foto: Henning Smedås