Nesten to og et halvt tiår har gått siden Johanne Benberg, sammen med tvillingsøster Målfrid Spakmo, åpnet Melhus Helseartikler. I tjuefire år har duoen drevet «bandabutikken» med stor suksess.

Les også: Sissel og Eli ble Cicelia

Nå er derimot en æra over.

Etter at Spakmo trakk seg ut for noen år siden, ble Johanne værende igjen. For kort tid siden fant imidlertid også hun ut at nok er nok. Nå overlater hun roret til Liv Åse Nordbotn, som har kjøpt butikken og tatt over drifta.

- Jeg har hatt en drøm om å drive en slik bandasjistbutikk hele livet. At den endelig skulle gå i oppfyllelse er fantastisk. Jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang, sier Nordbotn til Trønderbladet.

Til tross for at Nordbotn tok over 01. mars, skal Benberg være med på laget frem til sommeren for å gi nødvendig opplæring.

- Det skal bli behagelig å være ansatt en stund – ikke være sjef, smiler Benberg.

Godt skolert

Nordbotn er utdannet sykepleier, men har i mange år jobbet som ernæringsfysiolog. Hun tror utdanningen kan godt komme godt med i tiden som kommer.

- Bakgrunnen min som sykepleier og ernæringsfysiolog anser jeg som god å ha i denne bransjen.

Nordbotn forteller at hun møtte Benberg i et selskap for lenge siden. Allerede da så hun mulighetene for å overta butikken på Melhus. Benberg forteller at hun etter tid og stunder bestemte seg for å selge, og det helt frivillig.

Les også: Voldsom vekst ved Extra-butikken på Melhus

- Dette er ikke noe som skjedde over natta. Det har vært en lang prosess, men jeg vet det blir bra nå, sier Benberg.

Nordbotn, som bor i Trondheim, forteller at hun i lang tid har ønsket å overta en «bandabutikk», men at omstendighetene har gjort det vanskelig å la seg gjennomføre. Når var derimot timingen perfekt.

Blå resept

Tidligere fantes det ikke en eneste bandasjist mellom Heimdal og Lillehammer, noe de to søstrene etter mange år i helsevesenet bestemte seg for å gjøre noe med. Butikken leverer i dag hud- og fotpleieprodukter, støttebandasjer og -strømper, sårbehandlingsutstyr, brystproteser og hjelpemidler ved inkontinens til både privatpersoner, hjemmesykepleien og sykehjem. I tillegg tilbyr de medisiner på blåresept.

- Blåresepten er veldig viktig for oss. Når det gjelder hjemmesykepleien jobber vi for å ha et godt forhold til dem, sier Nordbotn.

Varer kan også kjøpes direkte i butikken, på telefon eller leveres til kundene. I begynnelsen kjørte de to gründerne selv rundt i distriktet og leverte varer, men etter hvert innså de at en sjåfør var nødvendig. Denne rollen har Arne Melkstadvik, som får skryt av den nye sjefen.

- Arne er en suveren sjåfør. Han vet hvor alle bor og er flink med kundene. Rett og slett en nøkkelperson for oss, sier Nordbotn.

Skal drives i samme ånd

Hovedsakelig finnes kundene i Midt-Norge, nærmere bestemt Melhus, Ålen, Skaun, Trondheim og Midtre Gauldal. Utvalget i butikken er stort, og alle slags mennesker kommer innom.

Nordbotn forsikrer om at handelen her skal være en god opplevelse.

- Alle er velkomne og alle skal få en god opplevelse, sier hun.

Nordbotn, som kommer til å få hjelp i butikken av sine to døtre, lover at hun kommer til å videreføre butikken i samme ånd som den har blitt drevet siden oppstarten, men utelukker ikke endringer på sikt.

- Jeg kommer ikke til å endre på noe nå. Jeg har en intensjon om å drive videre som før, men håper vi kan videreutvikle drifta på en eller annen måte i framtida, avslutter hun.