Som rådmannen la opp til i sin innstilling til behandlingen av reguleringsplan for E6 Prestteigen–Gyllan, vedtok et enstemmig Næring-, plan- og miljøutvalg på mandag å ikke legge ut reguleringsplanen på høring. I stedet vil den politiske og administrative ledelsen ha arbeidsmøter med Nye Veier.

Problemet ligger på området skole og barnehage, samt jernbaneundergangen rett nedom Størenhallen.

Les om rådmannens vurdering og selve veiløsningen her. (for abonnenter)

Vil løse inn skole og barnehage

Som Trønderbladet skrev i nettavisen i helga, mener rådmannen at det ikke er akseptabelt med økt trafikkmengde på Soknesøran, veien som går forbi Støren barnehage, Støren barneskole, idrettsparken og Liøya barnehage. Reguleringsplanen sier klart at mengden trafikk på denne veien vil øke med ny E6.

Prosjektleder Lars Bjørgaard fra Nye Veier orienterte utvalget mandag.

Som Trønderbladet skrev i helgen, skriver rådmannen i innstillingen at den økte trafikkmengden ikke godtas, og mener at både Støren barneskole og de to barnehagene langs strekningen må løses inn. I tillegg mener rådmannen at jernbaneundergangen nedom Størenhallen må tas inn i reguleringsplanen og utvides.

Enhetsleder Hubertina Doeven orienterte om hva rådmannen mener i saken. Hun understreket nok en gang hvor viktig denne strekningen er for hvordan Støren og hele Midtre Gauldal skal klare å utvikle seg i tiårene framover.

Og understreket igjen det som ble vektlagt i rådmannens innstilling: De er ikke fornøyd med løsningen forbi barnehagen og skolen, og det at en løsning for jernbaneundergangen ikke er tatt med i planen.

Mister areal

Mens rådmannen i sin innstilling vektla trafikksikkerheten forbi skolen og barnehagen, var politikerne veldig opptatt av knappheten på areal. Både skolen og barnehagen er fullstendig sprengt på kapasitet og areal, som Trønderbladet har skrevet om i flere omganger. At ny vei spiser enda mer av arealet, begrenser mulighetene til utbygging av skolen kraftig.

– Vi må passe på så vi ikke kommer i skvis om noen år, der vi ikke har mer plass å bygge på. Kanskje ender vi opp med at vi må bygge en stor, ny skole et annet sted på Støren, sa utvalgsleder Svein Fløttum (Sp).

Enhetsleder Doeven underbygget Fløttums bekymringer.

– Vi er i dag allerede i en kriseløsning på barnehagen. Det er vedtatt ny barnehage i Soknes leir. Det er ikke helt gjort rede for hvor fort og hvor marginalt av tid vi har før også skolen sprenges. Rådmannen har vedtatt at kommunedelplanen, som bare er tre år, skal revideres allerede nå. Vi står foran store utfordringer innen kort tid. Uansett om Norsk Kylling blir eller ikke, vil Støren vokse.

Arbeiderpartiets Torstein Rognes sa at det er helt åpenbart at skolen må utvides, og det snart. Planen vil legge store beslag på området, som vil vanskeliggjøre utvidelse.

- Det vi har ansvar for

Dermed blir det arbeidsmøter for å prøve å løse problematikken rundt Soknesøran og jernbaneundergangen. Så spørs det da, om Nye Veier anser det som relevant for å bygge vei.

- Vi mener planen omhandler det vi mener vi har ansvar for, når det gjelder å bygge vei, sier Bjørgaard til Trønderbladet etter at utvalget har stemt.

Han sier det er opp til kommunene hva de ønsker å gjøre, selv om de har som mål å få reguleringsplanene gjennom så raskt som mulig.

Rådmannen godtar ikke den økte trafikken på Soknesøran, veien som går forbi Støren barnehage, Støren barneskole, Støren idrettspark og Liøya barnehage. Rådmannen mener skolen og barnehagene må innløses. Foto: Marthe Eid