Til alt overmål skjedde det med alle tre og det ble giftermål, familie og bosetting nettopp i Østersund. Ferieplanene gikk på at Mo i Rana var reisemålet, men de tre kjekke karene de møtte forandret altså det. Lattermildt bekrefter Rigmor at neida, de har heller ikke vært i Mo i Rana siden heller.

Les også: Solgul lykke på glass

- Den nordnorske byen falt fulstendig gjennom i forhold til at vi opplevde den evige kjærligheten, kommer det rolig med et bredt smil fra Rigmor. Smiler gjør ektemannen Søren som også er med på de fleste turene til Lundamo.

Les også: Ulykkesfuglen ringte for å ønske lagkameratene lykke til

Han bekrefter også at det nok var Rigmor som falt for ham først, men at hun ganske så snart ble en spesiell dame for ham, noe hun alltid vil være.

- Noe av det første han spurte meg om da det begynte å skje noe mellom oss, var om det var noen fine fiskevann rundt omkring Lundamo, forteller Rigmor og legger til at det bekreftet hun uten at hun hadde ikke særlig kjennskap til det.

Ofte besøk

Det ble giftermål og to barn for Rigmor og Søren og Østersund som et naturlig bo-sted, men Lundamo og Soknedal har vært og er fremdeles spesielle steder for Rigmor. Lundamo som hennes første hjemsted og Soknedal hvor de i mange år hadde et fritidssted med egen hytte. Hytta er nå solgt, men det blir flere besøk dit til kjentfolk.

Hennes far Paul og mor Ragna fant ut i 1960 at det var for langt den gangen å ha Trondheim som arbeidssted. Det kunne til tider være slik at Paul var ukependler, før de flyttet da til Havstein i Trondheim til nybygd hus.

For Rigmor, som er enebarn, ble det tre år på «Katta», deretter to år på Soknedal Husflidskole. Litt jobbing før det ble to år på Statens lærerskole i forming og deretter jobb i Gjøvik.

- Jo, det ble endel flytting, vil også nevne Rissa og Husbysjøen, forteller hun og legger til at da var hun trønder igjen og legger smilende til, at joda, hun har fremdeles trønderblod i seg.

God kontakt

I godt voksen alder ble det til at Rigmor begynte som underskøterska, eller hjelpepleier som det heter her. Det ga henne mye å hjelpe personer som har behov for det. Nå er ekteparet pensjonister og har det godt med det.

- Du har god kontakt med ditt opprinnelig hjemsted?

- Ja, det har jeg og vil fortsette med det. Synes det er artig å besøke Bysflåtten, mitt første hjem, og se at mastua fremdeles står der.

- Hva savner du fra Lundamo

- Slekta mi da, det er derfor artig å ta minst et par turer dit og møtes.

- Du vil ikke flytte tilbake da?

- Nei, det er nokså sikkert at jeg ikke gjør, det holder med ofte besøk.