Varaordfører Stine Estenstad (H) synes det er merkelig at Arbeiderpartiet kommer nå og etterlyser en hall på Hølonda, når partiet ikke ville at Melhus kommune skulle inngå samarbeid med Brekkåsen idrettsbarnehage. Arbeiderpartiet fikk ordføreren etter et samarbeid med Høyre og Kristelig Folkeparti.

Håndballhall

Bakgrunnen for utspillet til varaordføreren, er at Ingar Lomheim (Ap) under siste kommunestyremøte spurte ordfører Gunnar Krogstad (Ap) om ordføreren vil bidra til at arbeidet med en utvidelse av samfunnshuset på Korsvegen settes på dagsorden i kommunen. I spørsmålet viste Lomheim til at samfunnshuset som også har stor gymsal, er for liten ved større arrangement og han mener at samfunnshuset må utvides for å gi plass til ei spilleflate for håndball for trening og kamper.

– Med den byggingen vi har på Korsvegen i dag, og med nye tomteområder under regulering, vil utfordringene med plassmangel forsterkes. Det vil om kort tid være umulig å arrangere tradisjonelle fellestilstelninger i dagens lokaler, sa Lomheim i spørsmålet.

Lunken ordfører

Ordføreren hadde i sitt svar forståelse for at befolkningsvekst øker behovet for at samfunnshusdelen ved Eid skole bør utvides. Men ordføreren sa også at styret for samfunnshuset som er organisert som et andelslag, ikke har uttalt at det er behov for utbygging. Ordføreren signaliserte at han er usikker på om det er behov for ei spilleflate på Korsvegen, og han viste til at hallkapasiteten ellers i kommunen ikke er fullt utnyttet.

– Jeg kunne tenkt meg større entusiasme i svaret, sa Lomheim etter partikollegaens svar.

I kommunestyret er det ikke anledning for andre å ta ordet når representanter tar opp en sak som et spørsmål, og varaordfører Stine Estenstad har tatt kontakt med avisa etterpå.

Idrettsbarnehagen

Estenstad sier at det er litt merkelig at Lomheim kommer med utspillet om spilleflate når Brekkåsen idrettsbarnehage tilbød seg å bygge en idrettshall samtidig som at det ble bygd en idrettsbarnehage på Korsvegen. Et flertall i kommunestyre takket nei til tilbudet fra idrettsbarnehagen, og Estenstad var blant dem som stemte for å si ja.

– Dette burde Arbeiderpartiet ha tenkt på da vi utredet ny barnehage på Korsvegen. For Melhus Høyre og som mange ønsker, burde alle tettsteder ha en hall. Selv om Hølonda er i utvikling, er vi ikke der ennå at befolkningsgrunnlaget er stort nok. Men vi er nødt til å sikre oss tomt i nærheten av skole og den nye barnehagen, sier Estenstad.

Brukt andre steder

Estenstad har tro på ei løsning med offentlig privat- samarbeid (OPS) slik det blant annet har vært for E39 fra Øysand til Thamshamn.

– Kommunen har ikke nok muskler til å realisere haller i alle tettstedene. En får heller tenke offentlig privat-samarbeid og se til Sokna IL som lager et regionanlegg, mener Estenstad.

Estenstad opplyser at de andre i flertallsgruppa er kjent med at hun er veldig for privat samarbeid.

- Høyre vil fronte dette. Vi må tenke nytt for å få tettstedene levende, og vi skyter oss i foten om vi skal klare det alene. Men vi skal ikke kutte ut offentlig samarbeid, sier Estenstad.

Ordfører Gunnar Krogstad sier at offentlig privat-samarbeid ikke er diskutert i flertallsgruppa, og at han derfor ikke ønsker å kommentere dette. Samtidig sier han at det offentlige bygger ved hjelp av de private, og at han ikke skal stille seg avvisende til tanken.

– Det blir ikke billigere med et offentlig privat-samarbeid, mener Krogstad.

Hølonda samfunnshus. Foto: Gunn Heidi Nakrem