Deler av virksomheten til Norsk kulturråd skal flyttes fra Oslo til Trondheim. Med på lasset fra Oslo følger sju stillinger, og det er i tillegg utlyst tre nye stillinger i Trondheim. Én av disse er som sjef for det nye kontoret «Kreativt Norge». Det skal få ansvar for Statens kunstnerstipend og Fond for lyd og bilde.

Adresseavisen kan fortelle at 60 personer har søkt på jobben som leder for Kulturrådavdelingen i Trondheim. Blant disse søkerne er Line Anni Solbakken og Gunnar Oustad fra Melhus.

Solbakken (40) er kulturkonsulent i Melhus kommune, og selvstendig næringsdrivende kulturprodusent. Oustad (35) er arbeidssøker. Det var til sammen 34 kvinner og 26 menn som søkte på jobben. Sju søkere (fem kvinner og to menn) er unntatt offentlighet.

– Vi er godt fornøyd med søkerlisten og ser frem til å begynne dialogen med de kandidatene som blir invitert til samtale. Søkerne har en god og bred bakgrunn, det er et godt utgangspunkt for det videre arbeidet, sier Harald Botha, avdelingsdirektør i Kreativt Norge, til Adresseavisen (for abonnenter).