Mari Singsaas har sin snart 100 år gamle far boende på Singsås bo- og dagsenter. Hun er ikke enig i alle endringene som nå bebudes innen Pleie og omsorg.

Les også: Ingen eldre i Singsås vil til Støren

Forrige uke skrev Trønderbladet om endringene som vil komme innen enheten. Det var enhetsleder Kristin Grindstuen som fortalte om det som vil komme. Samtidig med at enheten uansett må endres, skal de også kutte 7,1 millioner kroner de kommende fire årene.

- Gjennom dette i ti år

Et av kuttene som er foreslått, er å fase ut bemanningen på Singsås bo- og dagsenter i løpet av 2018.

Det akter ikke Mari Singsaas å godta uten videre.

– Singsås bo- og dagsenter er den institusjonen som er billigst å drive per beboer, sier hun.

Hun er frustrert over at trusselen om nedleggelse og nedfasing nok en gang henger over Singsås-samfunnet.

– I ti år har de holdt på. Beboerne, pårørende og betjeningen har vært gjennom dette i ti år, hele tida.

Hun reagerer også på at de ikke har fått noen form for orientering om hva som skal skje. Det de vet, har de lest i avisa.

- Tryggheten

Flere fra Singsås, inkludert saniteten, har sagt at de ikke tror at noen ønsker å bo på bo- og dagsenteret uten bemanning.

– De som bor der, flyttet jo dit på grunn av tryggheten. Hvis de tror at det er attraktivt å bo i en sånn bolig uten bemanning, tar de feil. Det står jo ledige leiligheter i Budal. Folk her sier at hvis det ikke er bemanning, kan vi like gjerne bo hjemme med naboer, der vi er trygge.

Hun har sett at enhetslederen sier at «alle skal bli ivaretatt».

– Selvfølgelig skal de det. Men på hva slags måte? Jeg har en far som blir 100 år i år. Jeg kommer til å kjempe for at det er verdt. Dette er rasering av et godt botilbud, som bare blir trødd nedover hodet på oss. Jeg håper virkelig politikerne er oppegående, og ser dette.

Singsaas understreker at hun er med i Eldres råd, og at hun er aktiv i sanitetsforeningen i Singsås. Men at hun i denne saken uttaler seg som pårørende til sin far, som bor på bo- og dagsenteret.

Ønsker ikke å kommentere

Politikerne ønsket at kuttene skal konsekvensutredes før de stemmer over kuttforslagene, og denne utredningen skal legges frem for kommunestyret i starten av april.

Enhetsleder Kristin Grindstuen sier at beboere og pårørende så klart må få lov til å både være uenige og kjempe for å beholde døgnbemanningen. Utover det ønsker hun ikke å kommentere saken direkte, og viser heller til det hun har uttalt om saken tidligere.

Foto: Marthe Eid