Miljøvernforbundets regionleder Midt-Norge, Arne Roger Hansen, reagerer på oppslaget i Trønderbladet om at villaksen inneholder flere miljøgifter enn oppdrettslaks.

- Vi i Norges Miljøvernforbund synes det er litt rart at det fokuseres på nivåene på villaks vs oppdrettslaks. Villaks er jo en fisk som det ikke er mulig å få kjøpt i våre butikker, og forskjellene i verdier er jo meget små, hvis en ser nærmere på tallene fra Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES), framholder Hansen.

- Vi har derimot sjekket NIFES sine tall når det gjelder villfanget torsk som er det absolutte foretrukne produktet ved siden av oppdrettslaks når det gjelder fisk til middag. Og vi skjønner jo godt at o-industrien ikke vil at dette skal komme ut i stedet for den som gjelder villaks, tilføyer Hansen: 6,4 ganger høyere verdier av dikosider i oppdrettslaks enn i villfanget torsk, og hele 11 ganger større verdier av dioksidlignende PCB i oppdrettslaks enn i villfanget torsk. Oppdrettslaksen ligger langt over på de aller fleste miljøgifter, slår Hansen fast.

- Her er det bare å trykke på villfisk og oppdrettslaks, sammenligne og regne litt på tallene, foreslår Hansen og viser til NIFES-sidene. - Synes jo strengt tatt slike opplysninger er en større mediasak enn hva som gjelder villaks vs oppdrettslaks, sier regionleder Hansen og tilføyer: - Vi mener at oppdrettslaks vs villaks kun er et markedsføringstriks.