– Vi kjenner ikke alle, og vi er veldig åpne for tips på kunstner. Jeg håper at det blir en av elevene på Trøndertun folkehøgskole, sier Tore Johansen.

Johansen er kjent for sitt engasjement for at Melhus kommune burde samarbeide med Trøndertun folkehøgskole om et kulturhus. Han beklager at folkehøgskolen nå må gå videre med sine planer uten støtte fra Melhus kommune. Folkehøgskolen trenger mer øvings- og konsertareal.

Jubileumspenger

I februar feiret Difference 50-årsjubileum med konserter i Olavshallen i Trondheim,og Johansen forteller at bandet bestemte seg for ikke å ha plakater i forkant med fotografier av bandmedlemmene.

Malerier

I stedet bad de kunstneren Elling Reitans barn Oda og Oscar, om å komme med forslag. Disse har gratis gitt kunstverkene. Maleriene er i glade farger, og er glimt fra bandets karriere. Johansen er svært fornøyd med kunstverkene som Oda og Oscar Reitan laget.

– De kom opp med så mange fine forslag, og det ble sju bilder. Vi er sju i bandet. Dermed bestemte vi oss for å lage en auksjon over bildene, sier Johansen.

Difference ble dannet for drøyt 50 år siden, og de tre kjernemedlemmene Ivar Gafseth, Tore Johansen og Erling Mylius opptrer også under navnet Travellin' Strawberries. De er også kjent fra den svært populære The Julekalender.

Allerede kommet bud

Da Trønderbladet snakket med Johansen for noen dager siden, var det kommet inn til sammen 70.000 kroner i bud. Johansen forteller at budene er kommet fra bank, privat næringsliv og privatpersoner.

– Vi aksepterer ikke bud under 10.000 kroner, sier Johansen.

Fram til påske ønsker Difference å samle inn forslag på kunstnere som kan få bidrag fra auksjonen, og Johansen peker på at et bidrag på 70.000-80.000 kroner vil gjøre det mulig for en kunstner å komme et stykke på vei.

– Den som har forslag, kan ta kontakt med meg. Kunstneren vi er på leting etter, trenger ikke å være en popmusiker. Det kan også være noen som holder på med dans eller kunst, sier Johansen.

Ut på tur

Nylig var musikerne på tur til England sammen med folk som hadde kjøpt tur gjennom Smartreiser. Ett av målene, var å ha konsert i The Cavern i Liverpool der forbildet The Beatles spilte.

Søsknene Oda og Oscar Reitan har laget kunstverkene. Foto: privat
Søsknene Oda og Oscar Reitan har laget kunstverkene.