Bård Inge vokste opp på en gård midt i Ler sentrum, og forteller at han ser tilbake på en oppvekst fylt av gode minner fra bygda.

–Når man vokser opp på Ler blir man godt kjent med nesten alle sammen, og får en sterk tilhørighet til hjemstedet sitt, sier han.

Les også: Ikke den samme friheten i byen

Ville oppleve noe nytt

I 2011 flyttet han til Trondheim for å gå førskolelærerutdanningen ved Dronning Mauds Minne Høgskole, og etter endt utdannelse hadde han lyst til å prøve noe nytt, og flyttet sørover for å jobbe.

Nå bor han på Grünerløkka sammen med to tidligere studiekamerater, og jobber i Haslum idrettsbarnehage i Bærum.

–Barnehagen drives etter mange av de samme prinsippene som Brekkåsen idrettsbarnehage i Melhus, nemlig at barna lærer gjennom å bruke kroppen, forteller han.

På fritiden løper han og spiller fotball, og bruker mye tid på venner.

–I Oslo er det nok av tilbud å benytte seg av, sier han.

Supersøt jente på jobb

Da han hadde jobbet i Haslum i ett år, begynte det også plutselig en supersøt jente i barnehagen. Og hva gjør man da, som singel, mannlig førskolelærer?

–Jeg slo på min sjarm, som jeg selvfølgelig hadde med i bagasjen fra Ler, og satte i gang. Og selvfølgelig ble hun min, ler Bård Inge.

Ett år etter er de fortsatt sammen, både på jobb og privat.

Les også: Fikk kontakt med sine venninner fra Støren etter 50 år

Hva er det beste med å bo i Oslo?

–Det må være beliggenheten til alt. I Oslo har man alt man trenger i umiddelbar nærhet. Enten man vil være urban i byen, eller ta T-banen ut til skogen. I tillegg er det kjempefint å ha Gardermoen i nærheten – Reisemulighetene er unike. Jeg liker også å oppleve nye ting, og da er Oslo en fin by, med mange forskjellige kulturelle begivenheter.

Savner familie og venner

Hva savner du mest med Ler?

–Det jeg savner mest er familie og venner. Så når jeg er hjemme på visitt, går tiden med til mye besøk, som er kjempehyggelig. Familien er veldig viktig for meg, og det var nok det vanskeligste med å flytte til Oslo. Men når man flytter, så merker man at båndene blir enda sterkere enn tidligere, og det er jeg veldig glad for. Jeg har en kjempefin familie, som jeg er veldig glad i, og bruker mye tid på å være med når jeg er hjemme. Å vokse opp i ei bygd som Ler byr på mange muligheter, i tillegg til at man føler seg trygg og inkludert. Når man i tillegg har fått jobbe to år på Coop Prix, da har man fått møte mange fantastiske folk!

Les også: Fant sjømann fra Hovin

Hva savner du minst?

–Det var et ekstremt vanskelig spørsmål, for hva er det å ikke savne med Ler? Skal jeg sette fingeren på noe, så kan det vel bli kollektivtilbudet. Det kunne vært bedre. Men når man har en bygd fylt med bare hyggelige og fine folk, så gjør det ikke noe om man må stå en time og vente på bussen.

Er det en mulighet for at du flytter tilbake?