Søndag myldret det av liv på Ramstadsjøen i Midtre Gauldal. Støren jeger- og fiskerforening hadde invitert til isfiskekonkurranse og mange lot seg lokke. Været var slik en bare kan drømme om, sol fra skyfri himmel og helt vindstille. Ansvarlig for isfiskekonkurransen, Johnny Hustad, var svært godt fornøyd med oppmøtet. Totalt var det 189 påmeldte, hvorav halvparten i juniorklassen.

- Jeg er opptatt av at unger skal få en opplevelse på isen med kos og sånn, sier han til Trønderbladet.

Svensk ørretskrøne

En stor del av sjøen var okkupert av ivrige ispilkere som satt med et konsentrert blikk mot hullet i isen. Mange med forventning om å få en storfisk på kroken. Hustad forteller at Ramstadsjøen er et ørretvatn av god kvalitet. Med litt flaks er det mulig å lande en stor fisk.

- I vinter var det en svenske som tok en ørret på to kilo, forteller Hustad.

- Det er ikke en fiskeskrøne fra en svenske?

- Nei, han som fortalte meg det holder jeg som en sannferdig kilde. Ørret blir fiskespisere etter hvert som de vokser til og da kan de fort bli store, forklarer Hustad.

Mor og datter på isen

Et stykke ut på isen sitter Kasper Thilo Maul med fangsten sin. En fin fisk på rundt to hekto.

- Jeg skal prøve å få en til, sier han til Trønderbladet.

På isfiskekonkurranse finner vi også mor og datter Janne Asklund og Kaia Asklund Berdal fra Kvål. Begge sitter i avslappet positur og venter på at det skal rykke i snøret.

- Vi kunne ikke ha fått det bedre, mener Asklund.

Med litt frivillig tvang fikk hun lokket dattera med på isfiske.

- Jeg ønsket at vi skulle finne på noe annet enn å bare være inne en søndag, spesielt når det er vær for det, sier Asklund fornøyd med dagens valg.

Familie på seks

Det er ikke noe problem å ta med hele familien på tur. Harald Pettersen fra Skaun er en ivrig isfisker og har vunnet fylkesmesterskapet hele tre ganger, sist i 2014, forteller han. Søndag hadde han med seg kona Ann-Iren Krangsås og barna Anne, Hedda, Petter og Julie. Minstejenta lå og sov i vogna på isen.

- Jeg må ha med familien minst en dag. Ungene har det moro hvis de får fisk, kan spise kake og være med på naturstien. De har allerede gått et par ganger, forteller han.

Odd M. Skavern har passert kommunegrense fra Hovin og er foreløpig uten fiskehell.

- De har glemt å fylle hullet mitt med fisk, humrer han.

- Men det er en fin dag og jeg skal ikke klage. Jeg hører at det er tatt fisk på mellom ett og to hekto, så det er håp i hengende snøre. Det er dette som er livet, friluftslivets gleder smiler han.

- Stolt av ungene

Skavern har selskap fra Moy Kleffelgård fra Rennebu. Hun synes det er moro at så mange barn sitter med fiskestang rundt omkring på isen.

- Jeg er så stolt av ungene som sitter helt i ro, smiler hun.

Alle juniorene ble premiert, i tillegg var det premier til største, minste og mest fisk. Hovedpremien var et gavekort på 6.000 kroner på Sport 1 på Støren, i tillegg til et velfylt gavebord sponset av næringslivet.