Mange ble imponert over opptredenen til Linn Elise under nyttårskonserten i Støren kulturhus i januar. Under konserten boltret Linn Elise seg på scenen, og hun sang seg inn i hjertene til publikum.

Les også: Gjev talentpris til Johannes

Les også: Utvalget sa nei til E6-plan

Musikk har hele livet betydd mye for Linn Elise, og hun har vært inne på tanken å la musikken bli en heltidsbeskjeftelse.

Linn Elise vokste opp på Støren, og i mange år var hun elev i Midtre Gauldal kulturskole, med piano som hovedinstrumentet og Knut Inge Solem som lærer. Etter grunnskolen flyttet hun til Trondheim for å gå på musikklinja på Katedralskolen.

– Musikk har alltid vært min store hobby. Jeg ville ta musikken et steg videre, og var også ute etter å få generell studiekompetanse. Skolen ga meg muligheten til å holde alle dører åpne, sier Linn Elise.

Etter videregående skole dro hun til Oslo der hun begynte på Bårdar danseakademi. Der tok hun fordypning sang og dans. Tilbudet var egentlig toårig, men Linn Elise hadde bestemt seg for å gå ett år.

– Jeg ville ikke gå folkehøgskole, og var veldig glad for at jeg fikk med meg året på Bårdar. Der fikk jeg utfoldet meg, og jeg fikk bekreftet at musikken var ikke veien å gå. Musikk er for meg veldig personlig, og jeg er avhengig av inspirasjon. Jeg savnet den teoretiske måten å jobbe på som jeg gjorde på videregående skole, sier Linn Elise.

Hva skjedde videre?

– Jeg startet på jus i Oslo, og går på andre avdeling. Planen er å bli advokat. Det frister å ha en jobb der jeg får hjulpet folk, og jeg håper å kunne stå i en rettssal og forsvare en part. Som med musikken, kjennes det riktig å stå foran folk. Da får en et positivt kick.

Hva med musikken?

– Jeg har aldri holdt på så mye med musikk som nå, og hver ettermiddag holder jeg på med musikk. Jeg er aktivt med i et kor der jeg får arrangert en del, og jeg er vokalist i et storband her i Oslo. På jusstudiet har jeg møtt mange med samme bakgrunn som meg.

Hva betyr Støren for deg?

– Jeg satte pris på å komme til Støren for å synge ved jul og under nyttårskonserten. Det er alltid godt å komme hjem, og jeg drar hjem ganske ofte.

Vil du flytte tilbake til Støren?

– Jeg begynner å bli ganske etablert i Oslo. Som student er Oslo helt perfekt. Jeg ser ikke for meg at jeg flytter så langt unna Oslo. Hovedgrunnen til at jeg eventuelt flytter tilbake, er for å være nærmere familien.

Hva er bra med Oslo?

– Det er så mange muligheter her, og mange forskjellige miljøer og ulike typer folk. Her kan du møte nye personer, og du får være deg selv på en annen måte. Ved at du vanker sammen med de faste, får de et inntrykk av deg som ikke trenger være det beste. I Oslo er alt tilgjengelig og lettvint, og jeg møter folk jeg trives sammen med. Dessuten er jusstudiet i Oslo.