Det sa biskop Tor Singsaas, da han talte til diakon Tone Njøs søndag. Det skjedde under den høytidelige festgudstjenesten i Melhus kirke, da diakonen i Melhus skulle vigsles av biskop Tor Singsaas.

Les også: Biskopen går av til sommeren

Høytidelig

Det blir en spesiell og høytidelig ramme rundt gudstjenesten, når biskopen gjester kirka. Prestene i menigheten gikk i prosesjon samme med biskopen og diakon Tone Njøs da gudstjenesten startet.

- Jeg har litt sommerfugler i magen. Vi får tro det går bra, sa diakon Tone Njøs rett før gudstjenesten startet.

Det er et personlig valg å la seg vigsle som diakon.

- Jeg syntes det var å ta et skritt videre – nærmere Gud. Det er litt vanskelig å sette ord på det, forklarte hun om valget om å la seg vigsle.

At biskop Singsaas var den som skulle stå for vigslingen, synes hun er stort.

- Gudegave

Biskop Tor Singsaas roste diakonen.

- Du, Tonje, vekker tillit hos folk. Det merket jeg i møtet vi hadde sammen. Det er en gudegave du har fått, Tone! sa Singsaas i sin tale.

Han fremhevet Njøs' evne til å ta seg tid i møtet med mennesker, og understreket at nettopp møtene med mennesker, særlig de som kanskje ikke har så mange andre, er noe av det viktigste Njøs kan gjøre i sin jobb.

- Vi har fått en ny diakon! formelig ropte biskopen ut i kirka, etter den høytidelige vigselsseremonien var overstått.

Det ble mottatt med stående applaus i forsamlingen.

Det blir straks litt høytidelig når biskopen kommer på besøk. For biskop Tor Singsaas er det kjente tomter. Som han sa i sin tale til diakon Tone Njøs: Melhus kirke er hans barndoms- og ungdoms kirke. Foto: Marthe Eid
Diakon Tone Njøs har selv valgt å la seg vigsle i sin jobb som diakon. - Jeg syntes det var å ta et skritt videre - nærmere Gud, sa hun som en forklaring. Foto: Marthe EId