– Vi har startet med infrastrukturen. Vann, overvann, kloakk, strøm, telefon, ja alt.

Det forteller Andreas Almås, som er en av fire som står bak eiendomsselskapet Boas AS, som utvikler det nye boligfeltet Nyheim Park i Singsås. De skal sette opp leiligheter på et jorde midt i Singsås sentrum. En firemanns- og en seksmannsbolig.

Lokale entreprenører

Det er Almås Maskin AS som gjør alt grunnarbeidet. Ennå har de ikke landet på entreprenør for prosjektet.

– Vi har snakket med flere lokale tømrere, elektrikere og rørleggere, sier Almås.

Han sier de er fast bestemt på-, og helt avhengige av å bruke lokale entreprenører til dette prosjektet. Almås sier de er opptatt av å få til lokal verdiskapning.

Det er også Støren treindustri som skal levere prefabrikkerte elementer til boligene i første byggetrinn.

De startet med grunnarbeidet første uka i januar. Når elementene kommer, settes de opp på et par uker. Deretter går entreprenørene inn i bygningene og setter i gang.

Håper flere kjøper

Seks av ti leiligheter i første byggetrinn er solgt. Tre i firemannsboligen, og tre i seksmannsboligen.

– Vi håper at når folk ser at ting begynner å skje, vil det komme flere til. Vi er avhengige av å selge alle, sier Almås.

Han tror våren og sommeren vil gå med til bygging og klargjøring, og at det blir høst ennå leilighetene er innflytningsklare.

Det er både førstegangskjøpere fra Singsås, samt litt mer tilårskomne med eneboliger i Singsås og områder utenfor, som har kjøpt leiligheter. Almås er glad det er en fin blanding av ungt og eldre blant dem som skal flytte inn.

Flyttet til Hovin

De har tillatelse til å bygge 20 boenheter på tomta. I tillegg til de to bygningene som først skal settes opp, har de mulighet til to nye firemannsboliger, samt to eneboliger.

– Det er artig at vi kan få til en miks av boliger ute i distriktene. Jeg flyttet selv til Hovin, fordi det ikke fantes noen alternativer verken på Singsås eller på Støren den gangen, forteller Almås.

Det er det flere som har gjort. Det kryr av unge, nyetablerte på det nye boligfeltet Teialia på Hovin. Trønderbladet har snakket med flere av dem, og alle forteller samme historie: Det fantes ingen alternativer i Midtre Gauldal da de ville kjøpe seg bolig.

Første byggetrinn av Nyheim Park i Singsås består av en firemanns- og en seksmannsbolig. Seks av ti leiligheter er solgt. Foto: Heimdal Eiendomsmegling
Slik blir leilighetene i andre etasje seende ut. Foto: Heimdal Eiendomsmegling