Melhus Hårsenter ble litt over fire år gammel i Thoragården. De flyttet inn i desember 2012, og tok fatt med stor optimisme. Daglig leder Finn Morten Wraalsen har drevet som frisør i en mannsalder, men konkurransen mellom de som vil stelle hår i Melhus er stor. Til bostyrer etter konkursen har Wraalsen oppgitt dette som én av årsakene til konkursen.

Håp om ny drift

Bostyrer Frode Kvernrød opplyser at noen av de ansatte vurderer å overta virksomheten.

– De har vært i kontakt med meg, men jeg har ikke fått noe bud ennå. Det er godt håp om å få frisersalongen opp og gå igjen, sier Kvernrød.

– Har du satt noen verdi på virksomheten eller konkursboet?

– Nei, det er litt vanskelig. Det er snakk om seks frisørstasjoner med utstyr, hårprodukter og varelager. Wraalsen har fortalt at det er investert en halv million kroner i salongen, men verdien ligger nok ikke så høgt, forklarer bostyreren.

Skatt og avgift

Det var kemneren i Melhus som begjærte oppbud ved Melhus Hårsenter, på grunn av manglende arbeidsgiveravgift og skatt. Dette gjelder for siste halvdel av 2016, og er på rundt 200.000 kroner. I tillegg er det utestående feriepenger til de ansatte for i fjor. Ifølge bostyreren var det tre ansatte, foruten daglig leder Wraalsen.

Kvernrød opplyser at det ikke ligger andre fordringer i boet, men det er satt en frist til 9. mars for å melde krav.

– Firmaet har vært ajour med å betale regninger og gjøre opp for seg. Det er heller ikke etterslep på lønn. Her er det nok likviditetsproblemer som har tatt knekken på firmaet, sier advokat Frode Kvernrød.

Underskudd

Melhus Hårsenter hadde fra 2013 til 2015 ei årlig omsetning på rundt 1,9 millioner kroner. De drev med underskudd alle disse tre åra, fra 390.000 til 526.000 kroner. Tall for 2016 foreligger ennå ikke.

Det er advokat Frode Kvernrød som vil forestå et eventuelt salg av virksomheten, og han har godt håp om å dekke det meste av de utestående fordringene. Feriepengene til de ansatte blir dekt av lønnsgaranti, men ikke til daglig leder.

Finn Morten Wraalsen opplyser at det ikke er aktuelt for ham å drive videre.

– Jeg er 65 år, og har gjort mitt. Jeg har stått på med lange arbeidsdager gjennom hele livet, til tross for sjukdom. Men jeg har likt arbeidet mitt veldig godt, og har hatt bare trivelige kunder. Jeg kommer til å savne salongen, og har fått mye støtte etter at vi måtte legge ned. Dette var livsverket mitt, og det var ikke sånn jeg ønsket det skulle ende, sier Wraalsen.

Han begynte som frisørlærling hos Knut Olsen fra Melhus i 1969, og drev egen salong i Trondheim fram til han etablerte seg på Melhus i 2004. Wraalsen hadde opparbeidet seg stor kompetanse innen hårerstatning, og hadde avtale med kreftavdelinga ved St. Olavs Hospital.