Frostating lagmannsrett forkastet som Trønderbladet omtalte i går tirsdag, anken fra den drapssiktede 26-åringen og mener at det er skjellig grunn til mistanke mot 26-åringen.

Det er forsvarer Arve Opdahl uenig i, og mener at tingretten gjorde en saksbehandlingsfeil da tingretten ikke tok hensyn til to avhør. 26-åringen må sitte fire uker til i varetekt, og forsvareren mener det blant annet er belastende at 26-åringen ikke får lese aviser. Advokat Opdahl har opplyst til Trønderbladet at 26-åringen ikke erkjenner straffeskyld.

Krangelen

Forsvareren skriver i støtteskrivet til Frostating lagmannsrett at 26-åringen har forklart at krangelen hos 38-åringen ble skværet opp før 26-åringen forlot boligen 38-åringen leide. Ifølge forsvareren er alle former for ransaking og sikring av elektroniske spor, gjennomført og at det ifølge forsvareren kun er en høyst hypotetisk mulighet for at siktede kan påvirke etterforskninga og forspille bevis om at han blir løslatt.

Når 26-åringen var i boligen 38-åringen leide, er forklart i en tidligere fengslingskjennelse, og denne er ikke gjort offentlig. 26-åringen var en nær venn av 38-åringen.

Lagmannsretten viser til at det foreligger overvåkningsbilder av siktede før og etter at han forlot boligen der han bodde, og at 26-åringen hadde skader da han ble pågrepet samme dag som 38-åringen ble funnet død. Analyse av biologiske spor styrker ifølge lagmannsretten, mistanken mot 26-åringen.

Redd for vitnepåvirkning

At 26-åringen fortsatt skal sitte i varetekt, begrunnes av lagmannsretten med faren for bevisforspillelse. Lagmannsretten skriver at det er beslaglagt en god del gjenstander og sikret biologiske og elektroniske spor. Videre skriver lagmannsretten i kjennelsen at det er viktig at 26-åringen og vitner blir foreholdt resultatene av analysene  uten at 26-åringen og vitnene har hatt mulighet til å snakke sammen.

Lagmannsretten støtter tingrettens vurdering av at 26-åringen fortsatt skal ha brev- og besøksforbud, isolasjon og forbud mot å lese aviser. Politiadvokat Jørgen Aunet opplyste sist mandag at 26-åringen har hatt muligheter til å lese aviser tidligere.

Inngangsdøra til eneboligen er avlåst.