På fredag kom beskjeden om at Norsk Kyllings styre utsetter bestemmelsen og byggingen av ny fabrikk.

Ny fabrikk har frist til å stå ferdig i 2020, mot året før som tidligere var satt som frist.

- Kjører som før

Både ordfører Sivert Moen og næringsrådgiver Knut Magne Lundemo skulle ønske at beslutningen hadde blitt tatt, men begge fastholder at dette ikke endrer noe for Midtre Gauldals del.

– Vi kjører på som før, og leverer reguleringsplanen til 2. mars som opprinnelig planlagt, sier Lundemo.

2. mars skal reguleringsplanen behandles for andre gang i kommunestyret.

Les også: Vil gjøre tomta mer spiselig

- Skyver tidslinjen

Norsk Kylling holdt styremøte på Støren torsdag 9. februar. Fredag fikk de rundt 350 ansatte informasjon gjennom et allmøte. Der ble det fortalt at nyfabrikken utsettes med ett år.

- Vi har besluttet at vi skyver hele tidslinjen fram 12 måneder, sier administrerende direktør Kjell Stokbakken i Norsk Kylling til Trønderbladet.

Den nye fabrikken skulle etter planen være i gang i 2019. På styremøtet torsdag ble det bestemt at det blir 2020 i stedet.

- Bakgrunnen for utsettelsen er at det fortsatt er uavklarte spørsmål. – Det er mange åpne spørsmål enda, sier Stokbakken.

Stokbakken viser til at det er tre forhold som har stor betydning for tomtevalget: tid, kostnader og risiko.

- Når det gjelder tid, har det utjevna seg. Midtre Gauldal har gjort en fantastisk jobb med regulering, sier Stokbakken.

De forskjellige alternativene ligger nå jevnt på tid, for når en ny fabrikk kan være i gang. Det er nå første del av 2020 som er aktuelt tidspunkt. Det er situasjonen selv om det enda ikke er besluttet valg av tomt.

- Gir Orkanger god tid

Både Sivert Moen og Knut Magne Lundemo fastholder at dette ikke endrer noe for kommunens del.

- Kan det virke som Norsk Kylling ønsker at alle tre reguleringsplanene skal være helt ferdige, før de tar beslutningen?

- Man kan få inntrykk av det. Jeg må si de gir god tid til noen som har somlet i timen tidligere. Jeg tenker på Orkanger, sier Sivert Moen.

Orkanger sa nylig at de kjører en reguleringsprosess av sin aktuelle tomt på Grønøra, i ordinært tempo. Det vil si at reguleringsplanen ikke vil være klar før i november – desember. I Midtre Gauldal har de valgt en helt annen taktikk, og har jobbet frem en reguleringsplan i rekordfart. Malvik har tomta ferdigregulert, men der har de utfordringer knyttet til særlig vann.

- Er denne utsettelsen er fordel eller ulempe for Midtre Gauldal?

- Vi må levere uansett. Sånn sett trenger det ikke bety noe, sier Moen.

- Hadde du ønsket at det kom en beslutning nå?

- Det er klart. I alle fall så lenge den gikk til vår fordel. Vi er de som ligger best an sånn sett. Men Norsk Kyllings styre vurderer det på en annen måte, sier Moen.

- LIGGER BEST AN: Ordfører Sivert Moen skulle gjerne sett at valget hadde blitt tatt. I alle fall så lenge det hadde gått i favør Midtre Gauldal. Han mener de ligger best an av de tre konkurrerende kommunene. Både Moen og næringsrådgiver Lunedmo understreker at de fortsetter i samme tempo i arbeidet med reguleringen av Støren næringsområde. Foto: Marthe Eid