Etter tolv år med stadig mer ansvarsfulle regnskapsjobber i Trondheim, var det i høst kommet til det punktet at Jorunn Ødegaard kjente at nå var det på tide. På tide å faktisk gjøre alvor ut av det hun alltid hadde tenkt: At hun skulle hjem igjen, starte opp noe selv.

Les også: Blant de største i landet (for abonnenter)

Erfaring fra store selskaper

Støresbyggen Jorunn Ødegaard var ferdig med sin bachelorgrad i økonomi og administrasjon fra det som den gang var Trondheim økonomiske høgskole (TØH) i 2005, og har vært autorisert regnskapsfører siden 2012. Hun har jobbet i store regnskapsfirma som BDO og Visma.

1. januar var hun i full gang på Støren. Hun leier kontor hos Gauldal Energi på Støren. Firmaet er autorisert regnskapsbyrå, og medlem av Regnskap Norge.

Denne tiden av året er alltid travel for regnskapsbransjen, med årsoppgjør som går helt fram mot juni.

– Men jeg har ikke fylt opp ennå, jeg har plass til flere, smiler Jorunn.

Hun leier seg også ut til et regnskapsbyrå i Trondheim, for å fylle opp timene.

– Det fungerer også som en backup til meg selv. Hvis jeg skulle bli syk, kan de dekke opp for meg de dagene.

Les også: 36 meldte fra om skjult formue

Mer rådgivning

Målet er å utvide, å kunne ansette en til på sikt.

Det finnes flere regnskapsbyråer i Gauldalen. Store firma, som har drevet på i mange år.

– Det er absolutt et marked for å starte opp. Det er en god del bedrifter her i området, som bruker regnskapsbyrå i byen, forteller Ødegaard.

I tillegg til regnskapstjenester, tilbyr også Jorunn rådgivning til sine kunder. Når regnskapsbransjen blir stadig mer automatisert, og kundene kan gjøre en stadig større del av jobben selv, må bransjen selv utvikle seg og tilby noe mer.

– Kundene ønsker mer rådgivning og kommunikasjon med oss. Det kan dreie seg om kostnadsbesparelser og investeringer, for eksempel. Man blir mer en sparringspartner enn bare det å føre bilag, sier Jorunn.

Det blir mer og mer av dette, forteller hun. Hun snakker med alle kundene sine flere ganger per uke.

Mer tid med familien

Hun bor på Hovin sammen med mann og to barn på seks og ni år. De merker også godt at kone og mor har fått jobben noen minutters kjøretur unna. Det blir mye mindre stress, mye mer tid. Til tross for at Jorunn er i oppstartsfasen.

– Jeg sparer 70 minutter hver dag. Jeg merker det godt, sier hun.

Barna er aktive i Hovin idrettslag, og mye av fritiden går med til å være med barna, forteller hun. Jorunn er også ekstra engasjert i håndballen, og sammen med en annen forelder startet hun opp minihåndballen igjen på Hovin.

– I dag er det over 30 unger på minihåndballtrening hver fredag. Det er gøy!