Det ble opprettet konkursbo for Kvål VVS 30. januar. Årsaken til konkursen er en sårbar situasjon med kun én ansatt i bedriften, sammen med markedssvingninger, opplyser bostyrer, advokat Frode Kvernrød.

Omsetningssvikt

Han opplyser at 2016 var et svakt år for VVS-entreprenører, og i tillegg fikk daglig leder og eneste ansatte, Tore Løkken, omsetningssvikt fordi han kom i en situasjon hvor han måtte bruke mindre tid på bedriften.

Les også: Norgeshus-gründer har gått bort

Kvernrød opplyser at det er lite verdier i bedriften, og kreditorgjelden er også liten, i underkant av 100.000 kroner. Mesteparten av dette er husleie. I tillegg kommer krav fra kemneren på arbeidsgiveravgift og skatt på 121.000 kroner. Fristen for å komme med nye krav i boet er 27. februar.

Små verdier

Bostyreren har beregnet verdiene i boet til 10.000 kroner. Dette er for det meste verktøy, da en servicebil var i privat eie. Kvål VVS hadde heller ingen eiendommer.

Kvål VVS ble etablert i mai 2015 av Tore Løkken, og bedriften har holdt til i samme hus som Kvål El-installasjon. I 2015 var det stor åpningsfest med besøk av varaordfører Sigmund Gråbak.

Det første driftsåret hadde bedriften inntekter på 600.000 kroner, med et lite underskudd på 6.000 kroner. I 2016 gikk driftsinntektene ned til 440.000 kroner, og underskuddet ble på hele 300.000 kroner.

- Eieren hadde oversikt

Bostyrer Frode Kvernrød sier dette er et greit og oversiktlig konkursbo.

- Eieren hadde oversikt over den økonomiske situasjonen, og gjorde det han kunne for å begrense tapene. Han begjærte oppbud sjøl, og tingretten stadfestet at det forelå en konkurs, sier Frode Kvernrød.

Les også: Rørleggerfirma gikk konkurs tross overskudd.

Les mer: Blir anmeldt etter konkurs nummer sju.