Etter 17 år hos Eiendomsmegler1 SMN, går Vidar Rognes fra Støren over til konkurrenten Aktiv Eiendomsmegling. Rognes er utdannet jurist, og har vært avdelingsleder hos Eiendomsmegler1 SMN.

- Jeg har ikke noe galt å si om Eiendomsmegling1. Aktiv Eiendomsmegling står mitt hjerte nærmere, sier Rognes.

Tre inkludert Rognes, har sagt opp jobben sin hos Eiendomsmegling1s kontor i Melhus.

Regionsjef

At Rognes skifter arbeidsplass, har kommet som en overraskelse på mange. Rognes blir regionsjef for området sør for Trondheim, og skal ha tilhold på kontoret på Heimdal. Dette kontoret har ansvar for kommunene sør for Trondheim, Klæbu samt utover til Fosen.

Rognes har opparbeidet seg en stor kundemasse i Gauldalen.

- Det blir ingen karantene. Å selge bolig er ikke noe en gjør så mange ganger her i livet, og det vil komme stadig nye kunder til, forklarer Rognes.

Færre rundt seg

Da Rognes startet i Eiendomsmegler1 SMN var de 18 ansatte. Nå er de bortimot 260 ansatte, forteller Rognes.

- Tida var inne til å gå tilbake til en mindre organisasjon, og jeg ønsker å sette kundene mer i fokus ved at jeg får mer tid til dem. Jeg trives godt me å være ute blant folk, sier Rognes.

Aktiv Eiendomsmegling eies av Eika-gruppen, der blant andre Soknedal sparebank og Haltdalen sparebank inngår. Melhusbanken er også med i Eika Alliansen, men de har kjøpt seg inn i Heimdal Eiendomsmegling og har ikke noe samarbeid med Aktiv Eiendomsmegling.

- Jeg synes Aktiv Eiendomsmegling har et veldig bra konsept med en distriktsprofil, og de satser bra lokalt. Selskapet har sterk vekst, forklarer Rognes. Aktiv er en av Norges største eiendomsmeglerkjeder med cirka 60 lokale franchisekontorer rundt om i landet.

Boligmarkedet

I årene framover vil det bli stor vekst i boligmarkedet sør for Trondheim, tror Rognes.

- Det vil skje såfremt det er plasser å bygge på. Det er nærheten til Trondheim som vil bety noe for boligmarkedet, og ikke om Norsk Kylling blir på Støren eller ikke, sier Rognes.

Melhus kommunestyre utsatte det varslede byggeforbudet i Melhus sentrum for å undersøke habiliteten hos politikere i kommunestyret.

- Flere prosjekter er underveis,og vi har kunder som har brukt penger på planlegginga. Det er tungt for utbygger om det blir stopp midt i reguleringsprosessen, sier Rognes.

Flere har sluttet

Salgsdirektør Eirik Jacobsen i Eiendomsmegler1 forteller at tre på Melhus har sagt opp jobben sin.

- Vi har 30 kontorer med 260 ansatte, og vi er inne i en endringsreise i måten vi gjør jobben vår, sier Jacobsen.

Jacobsen opplyser at det vil bli ansatt ny avdelingsleder på kontoret i Melhus sentrum, men at det ikke er bestemt når det vil skje. Imidlertid har Eiendomsmegler1 stålkontroll, forklarer Jacobsen.

- Vi skal bygge et nytt konsept for Melhus og Midtre Gauldal, og det handler om måten vi jobber ute i markedet. Det vil bli mer dynamisk. Vi ønsker en mer oversiktlig og transparent salgsprosess. Kundegruppene er ulike, og det vil bli forskjellige måter å jobbe overfor dem. Vi må tenke på nye produkter og nye måter å jobbe på for å henge med på utviklinga i samfunnet, sier Jacobsen.