Under kommunestyremøtet sist tirsdag, møtte ungdomsrådet opp og de fortalte om aktivitetene gjennom året som har vært. De fortalte også om den forestående turen til Melhus kommunes vennskapsplass i Kenya.

Rådet

Melhus ungdomsråd består av seks jenter og to gutter. Maren Grøthe (15) er leder, og rådet får sekretærhjelp av barne- og ungdomskonsulent Kristin Johnsen. Rådet har blant annet skrevet høringsuttalelse til samferdselsministeren om barnas trafikkplan, og har vært engasjert i kommunereformen ved blant annet at leder Grøthe satt i panelet under folkemøter. Grøthe fikk også invitasjon til kongelig sommerfest i Trondheim. Ungdomsrådet har møte- og talerett i kommunestyret.

Etter at ungdomsrådet hadde orientert om fjorårsaktiviteten, sa ordfører Gunnar Krogstad (Ap) at ungdomsrådet er kjempebra. Fritz Arne Haugen (Sp) fulgte opp rosen ved å si at han er kjempeglad for at ungdommen har engasjement og interesse for lokalsamfunnet.

– Vi skal være veldig stolt over ungdomsrådet, sa Haugen.

Taveta

Turen til Taveta går i skolenes vinterferie i februar, og finansieres ved hjelp av penger kommunestyret har bevilget til ungdomsrådet. Kommunestyret har bevilget 50.000 kroner til ungdomsrådet, og ungdomsrådet bestemmer selv hvordan de vil bruke pengene.

Hensikten med besøket i Taveta er å fortsette samarbeidet med barnehjemmet.

To lærere og seks elever fra Melhus videregående skole skal også til Taveta for å følge opp vennskapssamarbeidet med Timbila High School. I mars kommer det besøk til Melhus fra skolen i Taveta. Forløperen til Melhus kommunes samarbeid med Taveta, var samarbeidet Melhus videregående skole har med Timbila High School. Nå søker Melhus videregående skole formannskapet om støtte på 30.000 kroner til turen. Formannskapet skal behandle søknaden på tirsdag.