- Det er ingen som vil bo der uten bemanning. Da bor folk heller hjemme.

Det spår Mari Elin Singsaas, som har sin far på snart 100 år boende på Singsås bo- og dagsenter.

Les også: Tyrikjøkken fra Singsås vil vise seg frem

Tomt uten bemanning

Sammen med andre pårørende og kvinner fra sanitetsforeningen, møtte hun opp på kommunestyremøtet mandag.

De er overbevist om én ting: Uten bemanning, blir bo- og dagsenteret stående tomt. Ingen vil bo der uten at det er betjening der.

– Det er vel ingenting annet i kommunen som drives så billig som bo- og dagsenteret på Singsås! Det er minimal bemanning der, sier Singsaas.

Hun synes det er spesielt synd at dette kommer nå, i en tid med positivitet og vekst i småbarnsfamilier som flytter til Singsås.

– Så legger de ned grunnsteinen i bygda.

Følelser

Anne Grethe Hermo er en annen som møtte opp, og hun tror det vil bli vanskelig å dekke behovet kun på Støren.

– Jeg tror det blir lite plass på Støren, når alle som trenger hjelp skal flyttes dit. Og hva med alle de som skrives ut fra sykehuset, som skal ha plass?

Les også: – Det luktet vanilje i hele København

Mari Elin Singsaas sier de forstår at dette er en vanskelig sak, men sier at dette handler om følelser.

– De og vi ønsker at de skal bo i nærmiljøet. Faren min blir snart 100 år. Jeg bruker mye tid på ham, og på de andre beboerne der når jeg er der. Det setter de stor pris på, sier hun.

Lokalmiljøet stiller opp

– Hvorfor er det så viktig at de er på hjemplassen?

– Det er viktig. Vi kommer innom, andre kjentfolk stikker innom. Strikkekafeen har møtene sine der, mange lag og foreninger er innom. Barnehagen, skolen, kor.

– Når jeg stikker innom, kjenner jeg alle som bor der, sier Ann Kristin Aune.

Hun har selv jobbet på bo- og dagsenteret i flere år, og jobber nå på Støren. Hun er overbevist om at ingen vil bo der uten bemanning.

MØTTE OPP: Disse møtte opp fra Singsås sanitetsforening og som pårørende under kommunestyremøtet på Støren torsdag. De protesterer mot at ett av sparetiltakene innen Pleie og omsorg, er å legge ned bemanningen ved Singsås bo- og dagsenter i løpet av 2018. Foto: Marthe Eid