En av dem som har fått mange reaksjoner på at Envina fra 1. april ikke har tømmekalenderen i papirform lenger, er lederen for Melhus eldreråd. Steinar Nyland forteller at han ikke synes noe om at tømmekalenderen kun vil foreligge i nettversjon.

Blir hjelpetrengende

- Folk blir hjelpetrengende uten at de trenger å være det, sier Nyland.

Nyland mener at Envina ikke tenker på at folk kan ha problemer med å bruke nett, og han sier at det fremdeles er en generasjon som ikke bruker internett.

- Det er firkantøkonomer som bare ser i en perm, og tror at alle bruker nett. Det må gå an å forhøre seg først om det er greit bare å ha ting på internett, sier Nyland.

Den nye tømmekalenderen kom i posten i disse dager, og inneholder oversikt bare for de tre første månedene neste år. Deretter må folk gå inn på internett for å se tømmedager, og når miljøstasjonene er åpne. Dette gjelder også den mobile miljøstasjonen.

Envina er et interkommunalt renovasjonsselskap for Melhus, Midtre Gauldal og Klæbu.

Områder uten internett

Ordfører Gunnar Krogstad har også mottatt reaksjoner fra folk og har henvendt seg til daglig leder Erik Fenstad i Envina for å ta opp saken.

- Bekymringen går på at det fortsatt er mange som ikke har tilgang på elektroniske hjelpemidler. Ett forhold er at det ikke er alle steder det er dekning, et annet er for eksempel en del eldre som ikke behersker denne teknologien, skriver Krogstad til Envina.

Naboselskaper har lignende

Daglig leder Erik Fenstad i Envina viser til at Trondheims renholdsverk og Hamos har innført elektronisk tømmekalender, og han mener at det bare er et fåtall som trenger å få tilsendt tømmekalenderen i papirform.

- Mange eldre får god hjelp av slektninger, og så kan de ta kontakt med oss. Da kan vi anmerke at de skal få tilsendt tømmekalenderen i papirform. Mange eldre er flinke med sosiale medier, sier Fenstad.

Tømmekalenderen for 2017 kunne ha fått plass på arket Envina sendte ut i posten der det i stedet bare står tømmekalender for tre måneder.

- Med tre måneder har folk anledning til å innordne seg. Om vi skulle hatt 12 måneder, ville ikke folk ha fått det med seg, mener Fenstad.

Fenstad opplyser at naboselskapet Hamos, får flere telefoner enn ellers med en tømmekalender som ikke er i papirform.

Les også: Overvåking stoppet søppeltyver

Egentlig en gladnyhet

- Egentlig er dette en gladnyhet at vi tar ting et skritt videre. Samtidig respekterer jeg at andre kan ha et annet syn på dette, sier Fenstad som avviser at han er en firkantøkonom.

Fenstad viser til at det er tre måter å finne datoen for når søppeldunken blir tømt. Det ene er å laste ned en app slik at man blir automatisk varslet, en annen er å kontakte Envina og få kalenderen tilsendt i posten og den tredje muligheten er å sjekke på hjemmesida til Envina.

Les også: Kan bli pålagt hytterenovasjon

Papirversjonen som ble sendt ut nå, er for tre måneder.