E6 mellom Melhus og Soknedal er glatt lørdag, særlig glatt er den fra Støren til Soknedal. Sporete og sørpete snø gjør veien glatt.

Lørdag morgen kjørte en semitrailer utfor veien på E6 i Soknedal.

Ta deg tid!

Trygg Trafikk har laget en egen sak om juletrafikken, som kan være hektisk på dårlig føre.

"Det er bedre å ta det med ro, enn å ikke komme frem i det hele tatt" skriver de.

– Vanskelige kjøreforhold med glatt vei og dårlig sikt blir ekstra krevende når trafikken øker og folk har det travelt. De siste årene har i gjennomsnitt 14 mennesker mistet livet og 50 blitt hardt skadet i julemåneden, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Det viktigste du kan gjøre er å holde farten lav, og holde fokus på det du skal som sjåfør: Trafikken.

Les også: Vil ha ned bilbruken

Mobil er som bind for øynene

Én av tre ulykker skyldes uoppmerksomhet, ifølge Trygg Trafikk. De karakteriserer det å taste på mobilen som å kjøre bil med bind for øynene.

Det hjelper ikke bare å ha på setebeltene på alle i bilen, de skal også festes riktig. Tykke vinterjakker må tas av, slik at beltet sitter stramt over hoftene og skuldrene. Er beltet slakt, kan det forverre skadene i en kollisjon.

Tunge poser, kofferter og julegaver må plasseres nederst i bagasjerommet. Unngå løse gjenstander i bilen, som flasker og nettbrett.

Les: Det var speilglatt på onsdag

Dekk er ferskvare

Dekkene skal også være gode, og ha nok luft.

- Dekk er ferskvare, kjør ikke på gamle, slitte dekk for å spare penger, det kan fort bli dyrt, sier Trygg Trafikk.

Og så er det farten, da. Den må holdes lav på vinterføre. Som de sier: Fartsgrensen er den øvre grensen på optimale forhold. Vinterføre krever ofte lavere fart.