Mannen i 50-årene er dømt til fengsel i 120 dager og til å betale erstatnng til dem han fralurte penger. Det eldste offeret var 90 år.

Beløpene han tok fra hver enkelt han oppsøkte, har variert fra 200 til 8000 kroner. Han startet i Melhus, og har arbeidet seg gjennom Klæbu, Skaun og Trondheim.

Vedtok dommen

Da saken var oppe i Sør-Trøndelag tingrett, erklærte mannen at han vedtok dommen og saken gikk som en tilståelsessak. I juni er mannen dømt til 16 dages fengsel for promillekjøring, og denne dommen inngår i de 120 dagene han nå er idømt. Mannen har sittet 60 dager i varetekt.

Påtalemyndigheten ønsket at mannen skulle få fem måneders fengsel, men mannen fikk strafferabatt fordi han har tilstått og slik spart ofrene for å måtte møte i retten som vitner.

38 bedragerier

I retten var mannen tiltalt for 38 bedragerier, og ifølge retten pågikk bedrageriene i perioden mai til august i år. Han har ifølge rettspapirene, tidligere arbeidet med salg av flyfoto av bygninger. Jobben ble han oppsagt fra, men han beholdt kontraktsformular fra tidligere arbeidsgiver. Dette benyttet han da han dro rundt, og ifølge retten ser det ut til at han bevisst har oppsøkt eldre mennesker. Han krevde forskudd fra folk, og noen av dem han oppsøkte, overtalte han til å låne ham penger.