I dag tirsdag har politifolk fra lensmannskontorene Melhus, Midtre Gauldal, Klæbu samt Heimdal politistasjon gjennomført nok en kontroll. Denne gangen ble tre kommuner besøkt. Dessuten var Statens vegvesen med på kontroller.

Lundamo

Den første kontrollen var på Lundamo, og 363 ble kontrollert. Politiførstebetjent Rune Røddesnes ved Melhus lensmannskontor forteller at fire fikk forenklede forelegg for mobilbruk og fire fikk gebyr for manglende bilbelte eller førerkort. Statens vegvesen kom med én anmeldelse for manglende løyve for godstransport og ila én mangellapp.

Les også: Fikk 50.400 kroner i bot

Støren

På E6 sør for Støren var det også kontroll, og der ble 133 kontrollert. Der ble det ett gebyr for manglende førerkort, ett forelegg for mobilbruk, én avskilting på grunn av begjæring og én anmeldelse for kjøring uten førerkort.

Kotsøy

Den neste kontrollen var på fylkesveg 30 på Kotsøy, og der var det laserkontroll i 60-sona. Tre fikk forenklet forelegg for fartsoverskridelse, og Røddesnes opplyser at høyeste hastighet var 77 km/t i 60-sona. Dessuten ble det utstedt ett forelegg for mobilbruk.

Klæbu

Deretter var det laserkontroll på Tulluan i Klæbu, og der ble det utskrevet to forelegg for fartsoverskridelse. Høyeste hastighet var 74 km/t i 50-sone. Dessuten ble det utstedt et gebyr for manglende bilbelte.

Hovin

Til slutt hadde politiet kontroll på E6 ved Gyllan på Hovin, og 54 ble kontrollert.

- Der ble det ingen reaksjoner, sier Røddesnes.

Denne gangen valgte politiet å skrive ut forelegg eller gebyr for det de kom over. Når det gjelder bilbeltebruken, er Røddesnes' anbefaling at det går automatikk i å ha på seg bilbelte.

Les også: Heldigvis kjørte ingen i fylla

Røddesnes forteller at det vil bli flere kontroller der lensmannskontor og vegvesenet samarbeider.

Les også: Rygget med promille

Statens vegvesen var også med på kontrollene.