Mens oktober var en av de tørreste oktobermånedene noensinne, faktisk den fjerde tørreste siden 1900, så endte månedsnedbøren for hele landet 110 prosent over normalen i november måned, viser værstatistikken fra Meteorologisk institutt.

447 millimeter

Relativt våtest var det på nordøstlandet og sør i Finnmark, med 150 til 400 prosent av normalen. Blanktjern i Kvikne (Hedmark) fikk hele 484 prosent over det som er normalt nivå. Kanskje ikke så overraskende for mange var værstasjonen Gullfjellet i Bergen det våteste av alle målesteder. Rekorden ble hele 447 millimeter nedbør.

Tørrest var det i Porsgrunn–Kjølnes i Telemark, der det ble målt kun 2,8 millimeter nedbør, mens høyeste mengde nedbør i løpet av ett døgn ble målt til 113,1 millimeter, ved Landvik i Grimstad 6. november.

Mildere enn normalt

Månedstemperaturen for hele landet endte i november 0,2 grader over det som er normalt, akkurat som i oktober. Relativt varmest var det i Nord-Norge, særlig i indre strøk, og indre Østlandet med avvik på 1 til 2 grader, mens det var relativt kaldest nord i Hedmark med 2 til 3 grader under normalen.

19 grader i Ålesund

Høyeste makstemperatur som ble målt i november, var på hele 19 grader. Så varmt var det på målestasjonen ved Brusdalvatn II i Ålesund 5. november. Den laveste temperaturen ble målt ved Folldal i Hedmark 8. november og var på minus 33,5 grader.

Den varmeste målestasjonen var på Ytterøyane fyr i Flora som gjennomsnittlig lå på 6 grader, 0,2 grader over normalen, mens Juvvashøe i Lom ble målt til minus 9,7 grader, noe som er hele 0,7 grader under normalen.