Minusgrader og oppholdsvær hjelper på forholdene der Rørosvegen raste ut ved Hindbjørgen mandag. Statens vegvesen hadde vakt på stedet natt til tirsdag, og byggeleder Petter Bendheim i Statens vegvesen opplyser at det blir flere netter med vakt. Faren for nye skred er fortsatt til stede, og fra natt til torsdag er det meldt store nedbørsmengder igjen. Hensikten med nattevakta er å varsle bilister hvis det går nye skred.

– Det har vært stabilt i området i natt, men det er knyttet en viss spenning til utviklinga, sa Bendheim tirsdag i 8.30-tida, etter å ha vært på befaring i området.

Han opplyser at Rørosvegen kan blir stengt øyeblikkelig hvis det går nye skred i området.

Les mer: Må ha nattevakt på Rørosvegen

Ett felt stengt

Arbeidet med å utbedre vegen er allerede i gang, og ett felt er stengt. Det er lysregulering på stedet, og Bendheim tror det kan bli slik fram til slutten av neste uke.

For å flytte trafikken bort fra raskanten graves det inn i jordskråninga på innsida av vegen, og det etableres ei djupere grøft enn før. Vegen flyttes midlertidig cirka 1,5 meter inn, over ei strekning på cirka 150 meter.

– Er dette trygt med tanke på stabiliteten i området?

– Ja, vi anser det som trygt. Det er ikke veldig bratt på innsida, og massene ser stabile ut, sier Bendheim.

Fyller opp rasgropa

Onsdag starter arbeidet med oppfylling av rasgropa, etter at rundt 3.000 kubikkmeter jord og grus raste ut, og ned mot jernbanesporet. Det benyttes knust stein fra bruddet på Winsnes i Singsås. Det skal også etableres en kjøreveg for gravemaskin ned mot jernbanesporet, men sporet skal ikke benyttes til transport av masser.

Tirsdag morgen var det fortsatt uklart når Rørosbanen kan åpne.

Les mer: Rørosbanen fortsatt stengt

Flomvatnet har nå sin normale passasje gjennom Rørosvegen. Det ble lagt ny stikkrenne mandag, og det renner ikke flomvatn i rasgropa lenger. Petter Bendheim sier det er stabile masser i rasgropa, med grov grus og stein. Han regner med å ha startet sikringa av rasgropa før det kommer mer nedbør natt til torsdag.

Les mer: Kan gå ny skred på E6

Trafikken går fortsatt på Rørosvegen, sjøl om litt av vegdekket er undergravd. Bildet er tatt fra jernbanesporet. Skredet var cirka 25 meter bredt. Foto: John Lerli
Mandag ble stikkrenna gjennom Rørosvegen skiftet. Vatnet hadde gravd under vegbanen også her. Foto: John Lerli