Trondheimsordfører Rita Ottervik (Ap) kommer tirsdag til Melhus formannskap for å orientere om Bymiljøavtalen og Miljøpakken. Som kjent får Trondheim belønningsmidler gjennom Bymiljøavtalen, og i neste års statsbudsjett setter regjeringa og støttepartiene av 41 millioner kroner til Bymiljøavtaler.

Det er melhusordfører Gunnar Krogstad (Ap) som har invitert kollegaen fra kommunen i nord, og årsaken er ifølge Krogstad at det er aktuelt at Melhus blir med i Bymiljøavtalen.

Bilbruken

- Staten yter tilskudd for å bedre miljøet i byene og omegn, og det kan være aktuelt å gjøre tiltak i Melhus for å få ned bilbruken. Eksempler er utbygging av kollektivnett, pendlerparkering og gang- og sykkelveier. Trondheim kommune har forpliktet seg til å få ned personbiltrafikken, sier Krogstad.

Les også: Elbilene ga økt trafikk på E6

Over halvparten av arbeidstakere bosatt i Melhus, pendler ut av kommunen når de skal på jobb. Mange av dem drar til Trondheim. Trafikken av biler har ikke avtatt fordi mange har gått over til elbiler i stedet for å sette fra seg bilen.

Krogstad forteller at kollektivtilbudet i Melhus må legges opp etter hvor folk bor, og at bestillingstransport kan være en mulighet.

- Jeg har forståelse for at noen ønsker å sette opp hus ved hjemgården, sier Krogstad som har gjort det samme selv.

Ønsker hjelp

Når det gjelder Miljøpakken, har Melhus over flere år kommet med innspill om at Melhus burde få tilskudd fra den fordi innbyggerne betaler bompenger til Trondheim.

Les også: Bilister fra Melhus betaler mer

Blant ønskene har vært gang- og sykkelvei langs Åsvegen og parkeringsplasser. Miljøpakken har gitt tilskudd til pendlerparkeringa på Brubakken, og deler av Melhus omfattes av bytaksten.

Les også: Kritisk til rushtidsavgifta