Usikkerheten for nye ras er årsaken til at Statens vegvesen oppretter vakt natt til tirsdag. Det ene kjørefeltet er stengt, og det blir lysregulering. På yttersida av vegen er fyllinga undergravd, og stolpene til autovernet henger i løse lufta. En geolog har vært på stedet, og mener det er trygt å la trafikken passere i det innerste feltet.

Les mer: Fylkesveger stengt av ras og flom

Les også: E6 stengt etter jordskred ved Horg

Er rasutsatt

Byggeleder Petter Bendheim i Statens vegvesen opplyser at det ikke skal være stor rasfare i området.

– Geologen anser det som trygt. Men det er værforholdene og mer regn som kan gjør det litt uforutsigbart. På grunn av sikkerheten for bilistene velger vi å sette ut vakt der i natt. Vi vet av erfaring at dette området generelt er noe rasutsatt, sier Bendheim.

3.000 kubikk raste ut

Årsaken til at fyllinga skled ut og stengte jernbanesporet var ei tett stikkrenne. Vatnet rant over asfalten, og ned fyllinga i strie strømmer. Rundt 3.000 kubikkmeter jord og grus fulgte med, og førte til at lokaltoget mellom Røros og Støren sporet av mandag morgen.

Delvis stengt veg

Det ble lagt ny stikkrenne mandag, og vegvesenet skal ha kontroll på vatnet som skal passere fylkesvegen.

Arbeidet med å fylle opp rasgropa med stein starter tirsdag, og vil trolig pågå i flere dager framover. I hele denne prioden vil det ene feltet på fylkesveg 30 bli stengt, og det åpne feltet blir lysregulert.

Les mer: 1.000 meter lange godstog?

Mandag ble stikkrenna gjennom Rørosvegen skiftet. Vatnet hadde gravd under vegbanen også på innersida av vegen. Foto: John Lerli
Rørosvegen går over jernbanesporet ved Hindbjørgen, og flere stolper til autovernet ble hengende i løse lufta etter raset. Litt av vegdekket ble også undergravd. Foto: John Lerli