Seks av fastlegene i Melhus har venteliste, og fem av disse er kvinner.

Melhus

Det viser en oversikt over fastleger hos helsenorge.no. Der kan en skifte fastlege, men siden flere av fastlegene har venteliste, er det ikke fritt valg. I Melhus er det tre legesenter, og det sist opprettede var Gaula legesenter. Dette legesenteret ble etablert fordi det var mangel på leger i Melhus.

De seks som har venteliste, er Anne Marte Gisnås, Hans Haugan, Ragnhild Skipnes Haugen, Grete Hjelmeland, Cecilie Køste og Katrina Forberg Aasen. Sju leger har ledig kapasitet. Den legen som har flest pasienter, er Magne Anders Ranum. Han har plass til 1800 på lista, og har 164 ledige plasser.

Les også: Ønsket seg mannlig lege

Les også: Ble fastlege i Melhus

Midtre Gauldal

I Midtre Gauldal er det seks fastleger, og to av dem har venteliste. Disse er Knut Arne Solberg og Eric Takyi. Totalt er det plass til 117 nye pasienter hos de legene som har ledig plass.

En kan skifte fastlege inntil to ganger pr. kalenderår. I tillegg kan en bytte lege om en melder flytting til folkeregisteret eller hvis fastlegen slutter eller reduserer listen sin. Alle har rett til fastlege, og en kan velge fastlege i en annen kommune enn den en bor i.