Etter å ha slitt med å skaffe nok barnehageplasser, er situasjonen en annen i Melhus.

Ikke førsteønsket

Komite for oppvekst og kultur ble nylig orientert om at alle unger som har krav på barnehageplass, nå får det. Imidlertid kan kommunen ikke oppfylle førsteønsket, og fortsatt blir foreldre henvist til å kjøre ungene til nedre Melhus fordi det er for få barnehageplasser på Ler og Hovin.

Alle barn født før 1. november i fjor, har altså fått plass. På grunn av ledig kapasitet, har også barn født etter den datoen, fått barnehageplass. Ifølge orienteringa til komiteen var det pr. 15. november 14 barn som fikk tilbud selv om de altså ikke hadde rett på plassen. De fleste av disse barna har plass i familiebarnehage, opplyser rådmannen.

Les også: 14 millioner kroner i overskudd

Ifølge en oversikt rådmannen har satt opp, var det 12 barn som pr. 1. august ikke fikk førsteønsket oppfylt når det gjelder Løvset barnehage, 9 for Flå barnehage, 9 for Hovin barnehage, 7 for Elvebakken barnehage, 4 for Brekkåsen idrettsbarnehage, 3 for Lundamo barnehage, 1 for Kosekroken barnehage og 1 for Presttrøa barnehage.

Åtte klaget på barnehageopptaket, og en klage ble innvilget etter behandling i klagenemnda.

Kan bli behov for flere

Selv om opptaket viser at det er nok barnehageplasser i Melhus totalt sett, mener rådmannen at det vil bli behov for nye barnehageplasser de nærmeste ti årene når en ser på prognosene og kapasiteten. Melhus kommunestyre har tidligere vedtatt å bygge ny barnehage på Kvål og Ler samt erstatte dagens barnehage på Korsvegen med en ny og større.

Les også: Korsvegen får kommunal barnehage

Les også: Sprøytet i barnehagen