– Det skal skje mye innen Pleie og omsorg, og i hele kommunen framover. Vi søker noen som har lyst til å være med og stake ut kursen videre.

Det sier May-Rita Karlsen. Hun er assisterende enhetsleder i enheten, og har et delegert personalansvar.

Endringer og utfordringer

Karlsen mener at mange kommuner nå står overfor en skillevei, det må tas grep. Ikke minst innen både hjemmetjenester og eldreomsorg. Hun ramser opp mange utfordringer som kommer, og allerede har meldt sin ankomst: Økonomien, rekrutteringen og tjenestene de skal gi.

– Har du lyst til å være med og utforme tjenestene videre og retningen vi skal gå, skal du søke denne jobben, oppfordrer hun.

Karlsen understreker også at selv om de står overfor store utfordringer, er det nettopp dette som gjør jobben spennende.

– Det skjer blant annet mye her på sykehjemmet nå, det er mye positiv energi.

Over lang tid har de jobbet med å få på plass organisatoriske forhold som kreves for å få sertifisere seg som et Livsglede-sykehjem, og Karlsen anslår at oppstart av selve sertifiseringsprosessen starter opp etter jul. Hun beskriver også ledergruppen som energisk og kreativ, som har lyst til å få til noe.

– Det er et lederkollegium å utvikle seg i.

Positivt fokus

Hun viser også til at Midtre Gauldal kommune de siste årene har satset på lederutvikling, og særlig har Pleie og omsorg blitt prioritert. Lederteamet tar nå enkeltmoduler med videreutdanning gjennom Høgskolen i Hedmark. I tillegg har kommunen et lederutviklingsprogram, hvor folk kan lære mer om det og finne ut om dette er en vei de ønsker å gå videre på.

Karlsen er tydelig på at de ønsker å ha et positivt fokus, i en enhet som i mange år har fått en god del negativ oppmerksomhet, ikke minst i media. Høyt sykefravær og merforbruk har preget overskriftene.

– Det er klart det er utfordrende å være leder. Arbeidsoppgavene står i kø, og det er ikke alltid den mest takknemlige jobben. Men vi ønsker fokus på positiv energi. Det er mye positivt som skjer, og ledergruppen er i god flyt. Det er vår jobb å få med resten på det.

Vanskelig rekruttering

Karlsen ser noen hovedtrekk som viktige i årene som kommer: Tjenestene de gir må være forsvarlige og gode, frivilligheten blir stadig viktigere, og de må jobbe aktivt for å klare å rekruttere.

– Vi merker allerede at vi har utfordringer med å rekruttere sykepleiere og vernepleiere, altså de med høyskoleutdanning.

Hun viser til at de nå må utlyse både en syke- og vernepleierstilling på nytt.

Pleie og omsorg er den desidert største enheten i kommunen. En enhet med rundt 300 ansatte, inkludert faste ansatte og vikarer. De er fordelt på rundt 184 årsverk.

Enheten omfatter Midtre Gauldal sykehjem, hjemmetjenesten og avdelinger for funksjonshemmede. Omsorgskontoret er også en del av enheten.

Ledergruppen i Enhet for Pleie og omsorg består av sju avdelingsledere: tre på sykehjemmet, tre i hjemmetjenesten og én på kjøkkenet. I tillegg er det enhetsleder Kristin Grindstuen og altså nevnte Karlsen.