- Jeg har ventet på dette i fem år, og det er den største julegaven jeg kan få, sier en strålende fornøyd kjøpmann Kristian Lorvik.

Overraskelse

Lørdag kveld hadde han samlet de ansatte til en orientering om drifta, og aller først hadde han en overraskelse å komme med. Da Lorvik kunne fortelle at Rema Melhustorg har vunnet anbudet om Post i butikk, ble det jubelrop og applaus. De ansatte var samlet i lokalene til Lorvik trafikkskole.

- Post i butikk i Melhus er den største i Midt-Norge, forteller Lorvik.

Den nye postmesteren

Mona Grefsheim Ellefsen (30) ble hentet fram, og presentert som den nye postmesteren i Melhus.

- Litt skummelt, synes den nybakte postmesteren.

30-åringen har utdannelse fra videregående skole, og omtaler seg som butikklært. De siste 7 1/2 årene har hun jobbet ved Rema Melhustorget, og de fire årene før der jobbet hun på Esso Melhus.

For Rema Melhustorget vil Post i butikk ha stor betydning, tror kjøpmann Lorvik. Senest 12. oktober neste år skal Rema få overta Post i butikk. Den innehas av Coop Extra Melhus, og Coop har i alle år hatt Post i butikk. Postkontoret var i Trondos-bygget (Coop) før det ble Post i butikk, og en mangeårig Coop-tradisjon er dermed brutt.

Omfanget

- Posten har så stor tro på oss at alt blir nytt. Det kommer pakkebånd der bedriftskunder kan legge pakkene rett på båndet, og privatkunder kan klistre på ferdigadresserte etiketter og legge pakkene på båndet, forklarer Lorvik til de ansatte.

Omfanget av Post i butikk tilsvarer 31.000 ankomne pakker, 6000 hentesendinger, 8700 rekommanderte sendinger, 1100 rekommanderte innleveringer og 6000 bankuttak. Avtalen gjelder for tre år med opsjon på fire år til.

Lorvik opplyser at dagens butikkareal er stort nok til å huse Post i butikk. For å kunne ta seg av Post i butikk, vil det være nødvendig med 1 1/2 årsverk ekstra. Under allmøtet sier Lorvik at Mona Grefsheim Ellefsen nå får 100 prosent stilling siden hun blir postmester.

- Forventet økning i omsetning er 10 millioner kroner. Vi skal bli årets Post i butikk slik Røros ble, og dette betyr at vi for alvor tar opp kampen om å bli den største butikken i Melhus, forteller Lorvik til de ansatte.

Rema Melhustorget har en omsetning på 96 millioner kroner, og har 23 ansatte.

Anbudskonkurransen

For fem år siden meldte Lorvik interesse for anbudet om Post i butikk, men da hørte han ikke noe mer. Denne gangen ble det tre runder der anbyderne skulle gi opplysninger om lokalene, parkering og timepris. Lorvik forteller at det er timeprisen som til sjuende og sist avgjør, og at Posten har beregnet hvor mye tid som skal brukes på hvert postprodukt.

To Rema-butikker

Melhus sentrum har to Rema-butikker, og Lorvik forteller at det ikke foreligger noen planer om sammenslåing. Den på vestsida har slitt med minustall, og Lorvik forklarer dette med at den nye kjøpmannen kom midt i priskrigen før jul i fjor.

- Da tapte jeg penger jeg også. Priskrigen har så vidt startet igjen, og vi er like spent som kundene på hva som skjer. Prisjegere drar rundt til butikker for å sjekker konkurrentenes priser, sier Lorvik til Trønderbladet.

Etter allmøtet dro de ansatte på julebord på Låvbrua på Kvål.

Rema Melhustorget er i Idegården i Melhus sentrum. Foto: Gunn Heidi Nakrem