- Jeg kan ta på meg ansvaret for at jeg hestehandlet bort krysset for å få av- og påkjøring nord for Støren, sa Svein Fløttum (Sp), leder for utvalg for næring, plan og miljø under et folkemøte på Støren sist onsdag.

Ulike alternativer

Folkemøtet handlet om en planlagt vei til næringsområdet Haukdalsmyra. Grunneiere er kritiske til at kommunen har kommet fram til at alternativ 1 er mest egnet. I alt fem alternativer ble lansert. Veien opp til Haukdalsmyra planlegges med en veibredde på 13,5 meter, og for å ha 70-sone. Alternativ 1 er tegnet inn fra fylkesveg 30.

Les også: Grunneierne føler seg overkjørt av veien

Her kan du Her kan du bli med på kjøretur på veien

Et kryss ved ny E6 blir det altså ikke, ifølge Fløttum

Dette fikk de i stedet

Årsaken var altså at dette krysset er byttet ut for å få avkjøring til Støren ved Håggåbrua, og Fløttum opplyste at det er skrevet intensjonsavtale om dette.

Les også: Fortalte om møter

- Jeg prøvde i månedsvis å få til et kryss. Vegvesenet sa at vi kunne planlegge, men at dette ikke ville bli hensyntatt. Brua over elva vil koste 100–110 millioner kroner, fortalte Fløttum.

Reguleringsplanen for E6 Prestteigen-Gyllan er ikke lagt fram ennå av Statens vegvesen, men er bebudet av prosjektleder Lars Bjørgård i Statens vegvesen i løpet av desember. Ifølge Bjørgård er det inne av- og påkjøringsmuligheter for Støren nord omtrent der de er i dag.

Melhus

Norsk Kylling har bestemt seg for å ha med Midtre Gauldal, Orkdal og Malvik i den videre vurderinga når det gjelder tomt til ny fabrikk. Melhus var også spurt i en tidlig fase, og ordfører Gunnar Krogstad forteller at Norsk Kylling kom til Melhus for å høre om det fantes aktuelle områder for ny fabrikk. Fabrikken skal ifølge planen stå ferdig i 2019. Ifølge Krogstad vil Melhus ikke tilby tomt for Norsk Kylling, om bedriften velger å se bort fra Midtre Gauldal som framtidig lokalisering for ny fabrikk.

- Hvis vi hadde hatt et område, kunne vi ha tilbudt noe. Det er litt fortvilt at vi ikke har et næringsområde. Da Norsk Kylling var i Melhus, så vi grundig på det, sier Krogstad.

Håper på Midtre Gauldal

Krogstad har lagt merke til at Midtre Gauldal har brukt 5–6 millioner kroner på å lage en reguleringsplan for et næringsområde på 275 dekar og en vei opp til næringsområdet.

- Det Midtre Gauldal har gjort, koster ganske mye. Hvis Melhus skal legge ned en så stor kostnad, må vi ha et berettiget håp om å få Norsk Kylling til Melhus. Jeg håper at Norsk Kylling blir i Midtre Gauldal, g det vil være en fordel for hele regionen sør for Trondheim opplyser Krogstad.