Skolebussen skled sidelengs og ble stående fast i autovernet på fylkesveg 724 nederst i Simensbakken etter skoletid torsdag 1. desember. Vitner fortalte om hendelsen, og sa at bussen ble stående til klokka 20.30 om kvelden. Det kom biler som ikke greide å passere, og det ble ifølge vitner heller ikke satt ut varseltrekant.

Forventer melding

Politiet fikk aldri melding om hendelsen, og vegtrafikksentralen ble varslet først klokka 18.20. Meldinga gikk ut på at vegen var delvis sperret, men åpen for passasje.

– Vi forventer at det blir sendt oss melding ved slike hendelser, også når vegen er delvis åpen. Vi ønsker å varsle om redusert framkommelighet, sjøl om dette er en mindre veg, sier trafikkoperatør Magnus Storrø .

Det går ikke fram av loggen hvem det var som varslet om at bussen stod fast, om det var sjåføren eller publikum.

Lensmann Monica Brækken sier til Trønderbladet at politiet forventer melding ved slike hendelser.

– Det er naturlig å varsle politiet når en buss sperrer vegen over lengre tid. Oppstår det skade på annen manns eiendom skal det også meldes, sier lensmannen.

30 elever på bussen

Flå skole opplyser at rundt 30 elever satt på bussen, og det oppstod en forsinkelse på rundt én time for elevene. Noen foreldre begynte å ringe til skolen når elevene ikke kom heim, og det ble da gitt beskjed om hendelsen. Ellers foretok ikke Flå skole noen varsling. Det kom etter hvert en annen buss som tok hånd om elevene.

Det var elever på tredje trinn og oppover, pluss ungdomsskoleelever mellom Ler og Klæbu som satt på bussen. Flå skole ga elevene mulighet til å snakke om hendelsen i første skoletime i går, men ifølge skolen var det ingen som opplevde situasjonen dramatisk.

– Vi har ikke inntrykk av at det var noen elever som opplevde dramatikk eller engstelse på grunn av dette. Det gikk stille og rolig for seg. Skolen fikk noen telefoner fra foreldre som ventet, men det var ikke mange. Slike hendelser sprer seg raskt blant naboer og på sosiale medier, sier virksomhetsleder Arnt Ollestad.

Les også: Oppgitt over veien

Gikk greit

Han mener det ble gitt melding fra busselskapet til Flå skole torsdag ettermiddag, men kjenner det ikke nøyaktig.

– Hadde det vært naturlig for skolen å varsle foreldrene når det gikk såpass lang tid?

– De som ringte oss fikk informasjon, men ellers så vi ingen grunn til å sende ut noen annen beskjed, når det ikke var verre enn det var, sier Ollestad.

Han kjenner ikke nøyaktig hvilke regler busselskapet har for å varsle om slike hendelser.

– Hovedinntrykket vårt er at dette gikk veldig greit for elever og foreldre, sier Ollestad.

Trønderbladet har prøvd å komme i kontakt med Trønderbilene, som kjører denne ruta, men trafikklederne var opptatt i møter.

Les også: Skolebuss skled av veien