Nå selger hun thaimat fra sitt utsalg utenfor Størensenteret.

Les også: Får fortsatt ikke åpne Kvål bar

- Ville ikke på NAV

Hun har gått i to år uten å jobbe, etter at jobben hennes på Rognes flyttet til Trondheim. Med to barn, så hun ikke at det ville gå å kjøre til byen hver dag.

- Jeg tenkte: Hva skal jeg gjøre? Jeg vil ikke på NAV, sier hun.

Så tok hun sats, og startet opp selv. På mandag åpnet hun dørene i vogna, som står plassert utenfor hovedinngangen til Størensenteret.

Her er det thailandsk mat på menyen, og Stenbro forteller at besøket så langt har vært bra. På åpningsdagen var det fullt kjør gjennom hele dagen. Særlig kommer det mye folk rundt middagstid, forteller hun.

Vårrullene er populære

Særlig er vårrullene populære, og hun forteller at én mann kjøpte seg fem vårruller. Et par timer etterpå kom han tilbake og kjøpte mange flere.

- Han sa at han ikke hadde smakt så gode vårruller som disse, smiler hun.

Slike tilbakemeldinger gjør godt når man er nyoppstartet.

Familien driver restaurant

Nut Stenbro har alltid vært glad i å lage mat, noe som på mange måter ligger i blodet: Familien hennes hjemme i Thailand driver restaurant.

- Jeg kjenner mange thailandske damer, som har sagt at jeg burde starte opp restaurant. Jeg tenkte at jeg måtte prøve.

Hun har nå bodd i Norge i snart 12 år, og er bosatt sammen med sin mann og to barn i Hauka. Hun har en jente på ti år, og en gutt på ni.

Les også: Nytt gatekjøkken selger thaimat

Gunhild Sæter handlet inn til middag hos Nut Stenbro, som på mandag åpnet sitt matutsalg Sawadi Thaimat på Støren. Foto: Marthe Eid