- Nå må Melhus på banen, og jeg forventer at den politiske ledelsen tar tak i dette. Situasjonen er helt ny, og det skal bygges hus på Leangen, sier tidligere varaordfører Sigmund Gråbak og nå i kommunestyret for Melhuslista.

Vollmarka

Gråbak viser til at det er blitt avklart at det kan bygges boliger på travbaneområdet på Leangen i Trondheim, og at konsekvensen er at travsporten må se seg om etter et nytt område for et regionanlegg. Melhus er trukket fram som aktuell, og da i Vollmarka der Gauldal travsportlag har travanlegg.

Les også: Gauldal travlag støttet salget av Leangen

- Klæbu vil ikke bli så bra plassering. Å gjemme en travbane bak Vassfjellet blir feil, sier Gråbak.

Mulig innsigelse

Fylkesmannen har tidligere varslet innsigelse om det blir regionanlegg i Vollmarka som følge av dyrkajordbruk.

- En kan ikke ha som utgangspunkt at fylkesmannen vil fremme innsigelse. Her handler det om en utrolig stor næringsetablering, og vi aner ikke hvor stort dette er, sier Gråbak.

Ordfører Gunnar Krogstad (Ap) konstaterer at salget av Leangen travbane er godkjent, og det blir flytting for travfolket.

Les også: Vil ikke høre snakk om Orkdal

- Da må travets organisasjoner komme på banen. Vi har ikke satt av areal som kan romme et regionanlegg, og det vet Gråbak som var en av arkitektene bak kommunens arealplan. Jeg ser ikke grunnlaget til å ta kontakt fordi vi ikke har noe å tilby, sier Krogstad.

Les også: Ikke imot et regionanlegg

Krogstad legger til at hvis travsporten peker på Melhus, skal kommunen selvsagt ta henvendelsen alvorlig.

Sigmund Gråbak ble da han var varaordfører, invitert med på tur i Vollmarka sammen med Noralf Brækken.