1. februar neste år fyller Tor Singsaas 69 år, og biskopen har orientert bispedømmerådet, proster og prester samt staben ved bispedømmekontoret om at han går av ved oppnådd aldersgrense.

Ifølge ei pressemelding er avgangsdatoen 1. september, men at han i praksis går av i juli som følge av ferieavvikling. Biskopen varsler at det blir en pressekonferanse i Nidaros Erkebispegård på torsdag der han orienterer om avgangen.

Les også: Møtte slektninger i Singsås

Avskjedsgudstjeneste

Singsaas ble vigslet til biskop i Nidarosdomen 14. desember 2008. Avskjedsgudstjenesten blir i Nidaros domkirke 11. juni neste år.

Les også: Åpnet Bør Børson på Støren

I avskjedsbrevet til Kirkerådet skriver biskop Singsaas blant annet at han har gjort tjeneste i Nidaros bispedømme i underkant av 40 år.

- Mitt ønske har vært å være nær der folk lever og virker i Nidaros bispedømme. Her hører jeg til, med mitt liv og min tjeneste. Mitt valgspråk har vært: «Glad i mennesker, – glad i Jesus Kristus».

Biskopen skriver videre at kristendom er lettere gjort enn sagt i Trøndelag.

- Her er stor kjærlighet til kirke og menighet som stikker dypt, og som vises på mangt vis, ofte indirekte, – ikke nødvendigvis med ord, men med troverdige handlinger.

Les også: Biskopen om asylsøkerbarna

Den største begivenheten

Biskop Singsaas beskriver opprettelsen av Presesembedet for Bispemøtet i 2011 som den største begivenhet i hans biskoptid, og han betegner den som meget stor kirkehistorisk betydning. En annen begivenhet han nevner, er opprettelsen av samisk menighet i sørsamisk område og dette skjedde på Kirkemøtet i fjor.

Les også: Syntes orgelpipeforsvinninga var beklagelig