Framover blir det enda mer merkbart for trafikantene at det bygges ny E6 fra Tonstad til Jaktøyen.

Ved Klett

I perioden 7. november til 18. november skal E6-trafikken forbi Klett legges om i en ny trase og med rundkjøring. Dette skyldes bygging av en undergang.

– Omlegginga skjer om natta når det er forholdsvis lite trafikk. Vi gjør dette ikke mot ei helg, og kommer til å ha beredskap i fall om noe skjer, sier anleggsleder Svein Soknes i Statens vegvesen.

Bare starten

Om noen har forhåpning om at dette er den siste omlegginga av trafikken, lover Soknes at disse blir skuffet.

– Jeg kan dessverre love at det blir mange omlegginger framover. Vi håper på velvilje fra trafikantene, opplyser Soknes.

Soknes anbefaler trafikanter å vurdere tog eller buss framover som et alternativ til å kjøre bil.

Les også: Se på veien og ikke anleggsarbeiderne

Les også: Tips til sykkelruter

Hårstad og Sandmoen

E6 blir også lagt om på Hårstad fra 7. november, og omlegginga skal vare i fire dager. Den skjer for å frigjøre plass til å bygge ei ny veibru over nye E6 samt ei gang- og sykkelbru til erstatning for dagens undergang, opplyser vegvesenet. I to uker fra starten av november blir det nattearbeid, men dette skal ikke berøre E6-trafikken.

På Sandmoen blir det en del endringer fra mandag og i to uker framover. Der blir E6 sideforflyttet østover, og nordgående trafikk på E6 blir natt til tirsdag, natt til onsdag og natt til torsdag ledet om Østre Rosten fra krysset på Sandmoen. Sørgående trafikk på E6 går som normalt, men med redusert hastighet og innsnevret kjørebane.

Videre opplyser vegvesenet at avkjøringa til Industriveien fra E6 blir midlertidig stengt fra 7. november og i ei uke framover, og i samme uke blir bussholdeplassen på E6 Sandmoen i sørgående retning flyttet 200 meter sørover. Her skal det frigjøres plass for å bygge ny E6 og ei ny gang- og sykkelbru.

Industriveien på Heimdal blir stengt for all motorisert trafikk fra 31. oktober og fram til 2. desember, mens vann- og avløpsnettet legges om.