– Det går veldig bra, sier styreleder Anne Strøm Nakstad i bedriften Matpartner.

Ny fabrikk

Matpartner tok nylig i bruk den nye fabrikken i Hofstad næringspark. Bedriften har ei forventet omsetning i år på 62 millioner og har 30 årsverk. De ansatte jobber i to skift. Supper og sauer til storkjøkken og til matbutikker er hovedproduktene, og bedriften har lyktes med å komme seg inn hos de store matvarekjedene som Coop og Rema. Dessuten leverer bedriften matvarer til Adams matkasse. Konkurransen innen bransjen beskrives som beintøff av styrelederen.

– Vi er ikke med på prisgaloppen, og vi har sagt nei til mange ting opp gjennom årene, sa Strøm Nakstad da Melhus kommunestyre tirsdag var på besøk hos bedriften.

Serverte suppe

Allerede ute på parkeringsplassen ble entusiasmen for matbedriften vekket da flere kommenterte at det var liflig matlukt. Inne ble kommunestyret tatt imot av daglig leder John Forseth og styreleder Anne Strøm Nakstad, og deretter geleidet inn i spiserommet der de ble servert thaisuppe laget i bedriften. Fra spiserommet kunne politikerne gjennom et stort vindu, se rett inn i produksjonshallen der matlaginga gikk unna på løpende bånd. Forseth og Nakstad orienterte om bedriften, og kom blant annet inn på hvorfor Melhus ble valgt da den 19 år gamle bedriften måtte se seg om etter fabrikktomt som følge av kraftig vekst.

Valgte Melhus

- Vi hadde tre alternativer, og disse var Klæbu, Tiller og Melhus. I Melhus var ting tilrettelagt med grunn og vei. Bomber og granater i området tok tid. Vi har ikke angret på at vi valgte å bygge i Melhus. Her kan vi lesse rett på bilene, og ansatte kan kjøre motsatt vei av køa, sa Forseth.

Les også: Kø for nytt ølbryggeri

At det ligger et pukkverk like ved i næringsparken og en gjenbruksstasjon skal bygges på nabotomta, mener styrelederen går greit.

Mangel på ramper på E6 er derimot et problem for bedriften, og dette fører til at kjøretøy fra bedriften må kjøre gjennom boligområdet Søberg når de skal nordover. Daglig leder Forseth spurte kommunestyret om hvordan det ligger an med bygging av ramper siden næringslivet var fått høre at disse skulle komme i 2017. Politikerne hadde ikke rede svar ettersom de mener rampene er knyttet opp mot bygging av ny E6.

Råvarer

Matpartner har satset på ferskvarer med høy kvalitet, og ønsker å ta inn mer av lokale råvarer.

– Kundene er opptatt av at det skal være norske råvarer. Nordmenn er opptatt av å ha dyre hus og dyre biler, men synes tomaten er dyr, sa Forseth.

Politikere spurte blant annet om bedriften har lærlinger, og til det sa Forseth nei. Bedriften tar inn praktikanter fra høyskole.

– I vår bransje er det ikke lov å gjøre feil, opplyste Forseth.

Forseth understreket at holdning hos den ansatte er helt avgjørende.

– De ansatte må forstå hvorfor de er på jobb. Hva du skal gjøre og hvordan kan du lære i bedriften, sa Forseth.

Les også: Ønsker boligbrakker i næringsparken