I to dager denne uka har VG1-elevene ved Melhus videregående skole jobbet med tre ulike tema i grupper, som alle har en ting til felles: De skal få elevene til å tenke nytt og kreativt om miljø.

Gruppen med beste presentasjon, mest innovative løsning og beste helhetlige løsning ble premiert.

–Det skal være oppdragsgivere på en slik camp, og de var Melhus kommune, Melhus videregående skole og Melhustunet, forteller avdelingsleder ved Melhus videregående skole, Berit Aune Ølstøren.

Les mer: Finner bedre måter å fly på

Ulike problemstillinger

Oppgaven fra Melhus kommune fikk navnet «Møteplasser – Et levende Melhus sentrum», der elevene skulle jobbe med å finne ideer til sosiale møteplasser på Melhus.

Les også: Skjøt ikke hele villreinkvoten i år

Melhus videregående skole ønsket å få innspill til løsninger som skal gjøre skolens grønne profil mer synlig, både i dag, og når det skal bygges nytt. Denne oppgaven het «Melhus videregående skole – Et miljøfyrtårn!»

Fra Melhustunets side var oppgaven å hjelpe til med å presentere sitt utbyggingsprosjekt i Melhus sentrum for kommunestyret i Melhus, med fokus på å ta hensyn til at det bygges i et jordbruksområde, med friluftsområder rundt. Dette temaet het «Melhustunet – grønt og genialt!»

Elevene jobbet over to dager med å finne en løsning på sitt tema, lage en presentasjon, og fremføre denne for en jury.

Positive partnere

Innovasjonscampen var et initiativ fra skolen, blant annet fordi de nå jobber med å bli sertifisert som Miljøfyrtårn, noe som innebærer at de blant annet skal ha miljø som tema på skolen en gang i året. I tillegg vil innspillene fra gruppene som jobbet med nettopp Melhus videregående skole, kunne brukes i dette arbeidet. Campen ble arrangert i samarbeid med Ungt Entreprenørskap.

Næringslivet har vært veldig positive til campen også, forteller Ølstøren.

–Det har vært veldig positivt, og næringsforeninga og kommunen har også vært veldig positive, uttaler hun.

I tillegg til oppdragsgiverne, deltok også tre lokale gründere med hver sin historie i forkant, til inspirasjon for elevene. Det var også underholdningsinnslag, og felles middag for elevene på ettermiddagen den første dagen.