– Bygda ser ut som en spøkelsesbygd fordi husene står tomme. Jeg har sagt meg villig til å levere fra meg hus og heim, men jeg hører ingenting. Reguleringsplanen er ikke kommet opp i kommunestyret, og det ser ikke ut til at noen tar ansvar, sier Asbjørn Losen.

Ble utsatt igjen

Asbjørn Losen bor i Losengrenda på Kvål, og han er skuffet over at reguleringsplanen for strekninga Røskaft-Skjerdingstad ikke kommer opp som bebudet i dagens kommunestyremøte. Opprinnelig skulle reguleringsplanen ha vært behandlet i juni. Når reguleringsplanen er vedtatt, har berørte grunneiere krav på å bli innløst ifølge Statens vegvesen, og denne praksisen har Nye Veier uttalt at de vil stå ved.

– Er det noen som ikke tør å ta ansvar? Jeg blir småirritert over at det ikke skjer noe, sier Losen oppgitt.

Godtar innløsning

Losen forklarer at han ikke vil stikke kjepper i hjulene for E6-bygging, og at han har godtatt at hjemmet hans må innløses. Boligen er barndomshjemmet hans, og er bygd i 1953. Der har Asbjørn Losen bodd hele livet.

– Det er pusset opp en gang fra topp til tå, og står for tur for ny oppussing. Men jeg tør ikke å gå i gang med noe siden jeg ikke vet hva som skjer, sier Losen.

Sønnen Bernt Losen hadde hus like ved, og er blitt innløst. Han har kjøpt seg nytt hus i bygda. Like ved Asbjørn Losen står huset til familien Hansen/Grostad, og dette er også innløst.

– Hvorfor får de innløsning om det ikke blir vei med det første, spør Losen.

Losen forteller at han har hatt besøk av grunnerverver fra Statens vegvesen, og at han var i kontakt med grunnerverver Lars Werkland i går.

- Statens vegvesen var heller ikke klar over at reguleringsplanen ikke skulle opp i kommunestyret nå, sier Losen.

Mange merknader

Årsaken til at reguleringsplanen Røskaft-Skjerdingstad der Losengrenda på Kvål inngår, ikke kommer opp i kommunestyremøtet på tirsdag som planlagt, er at det er kommet så mange merknader ifølge virksomhetsleder Guri Vik i Melhus kommune.

– Reguleringsplanen kommer opp i kommunestyremøtet 22. november. Det var mange merknader, og Statens vegvesen har ikke vært klar med sin gjennomgang. Det er bedre å gjøre en skikkelig jobb enn hastverksarbeid, sier Vik.

Statens vegvesen har tegnet inn kryss sør for Ler sentrum, og en veitrasé i Losengrenda i tråd med melhuspolitikernes ønske om E6 i vestlig linje.

Når det gjelder strekninga Prestteigen-Gyllan, er denne på utredningsstadiet ennå og kommune har ikke mottatt planforslaget ennå, opplyser Vik.

Les også: Om kryssløsning ved Ler

Krysset på Hovin

Ordfører Gunnar Krogstad opplyser at reguleringsplanen for Røskaft-Gyllan er vedtatt av formannskapet, men fylkesmannen har lagt inn innsigelse mot kryss på Hovin og deponi på dyrkamark. Nylig var ordføreren og følget fra Melhus på møte med fylkesmannen som stilte med tre direktører. Innsigelsen er ikke trukket, men ifølge ordføreren skal vegvesenet og Multiconsult utarbeide et nytt notat. Ordføreren har tro på at det blir E6-kryss på Hovin, og da litt sør for dagens kryss.