Den drapsdømte 29-årige ektemannen til Nilofer Naseri, har trukket anken til Høyesterett.

Det bekrefter både den drapsdømtes advokat Øyvind Bergøy Pedersen og Nilofer Naseris families bistandsadvokat Sigrun Dybwad.

Vil starte soning

- Han har trukket anken til Høyesterett fordi han ønsker å komme i gang med soningen, sier Bergøy Pedersen.

Les også: Om anken

Nilofers ektemann ble i Sør-Trøndelag tingrett og i Frostating lagmannsrett dømt til 13 års fengsel for forsettlig drap på sin kone samt for drapstrusler i forkant. Forsvarer Bergøy Pedersen ønsker ikke å gi ytterligere kommenterer til hvorfor 29-åringen har trukket anken, og vil dermed ikke svare på spørsmålet om hva han som advokat har rådet sin klient til.

Ektemannen til Nilofer er dømt for å ha kvalt og knivstukket sin kone i leiligheten på Kuhaugen i Melhus sentrum i september i fjor. Parets lille sønn var til stede i leiligheten da Nilofer ble drept, og ifølge aktor Unni Sandøy må Nilofer ha levd flere minutter i sterk dødsangst.

Les også: Aktor om dødskampen

Etter at dommen falt i lagmannsretten, sa forsvareren at hans klient ikke anket, men så kom det fram av rettspapirene som Trønderbladet har skrevet om tidligere, at 29-åringen hadde anket likevel. Nå er altså anken trukket.

Erstatning

Når det gjelder erstatningsbeløpene 29-åringen skal betale, viser forsvareren til at dette spørsmålet ble ferdigbehandlet i tingretten.

Ektemannen til Nilofer Naseri anket aldri erstatningskravet og godtar oppreisningskravet på 650.000 kroner, og krav om erstatning til Nilofers far på 100.000 kroner i tapt arbeidsfortjeneste og kravet om dekning av utgifter familien har hatt.

Les også: Godtok dommen først

Lettet over at anken er trukket

Essa Naseri, Nilofers far, er lettet over at saken nå er over. Han forteller at datterens bortgang er tung å bære og en trist hendelse.

Les også: Om dommen i lagmannsretten

- Familien synes det er godt at straffesaken er ferdigbehandlet i det norske rettssystemet, sier bistandsadvokat Sigrun Dybvad.

I tingretten ble den 29-årige ektemannen dømt til å betale oppreisning til sin lille sønn og til konas foreldre, og erstatning til Nilofers far.

Les også: Beklaget overfor Nilofers familie

Vaktholdet i lagmannsretten var solid. T.h forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen.